Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stichting Beleef IJlst

IJLST

De Stichting Beleef IJlst organiseert meerdere activiteiten in en om IJlst.

Sjoch alfêst efkes

mediablock.showall

Stadswandelingen
Wandelingen onder leiding van een gids door het historisch stadscentrum van IJlst. Na de wandeling wordt de bezoeker met de houten bok naar het Museum Houtstad IJlst gebracht en vervolgens naar de eeuwenoude houtzaagmolen ‘De Rat’. De ca. 2 uur durende wandeling wordt in de Stadsherberg afgesloten met een kopje koffie/thee. Kosten € 15,00 p.p. Groepen vanaf 7 personen kunnen deze wandeling op afspraak maken.

Ook is het mogelijk deze wandeling vanaf medio juni tot medio september op individuele basis te maken op woensdag, donderdag en vrijdag: start vanaf het VVV-kantoor aan de Geeuwkade 4 om 14.00 uur.

Rondvaarten

Rondvaarten voor groepen (max.12 pers.) in en om IJlst met de houten bok. Kosten € 75,00 per uur. Ook bestaat de mogelijkheid deze rondvaart op individuele basis te maken vanaf medio juni tot medio september op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag en avond. Start vanaf het VVV-kantoor aan de Geeuwkade 4 om 14.00, 16.00 en om 19.00 uur. Tijdsduur 1 uur. Kosten € 10,00 p.p.

Arrangementen
Arrangementen op maat met een stadswandeling, een vaartocht, bezoek aan houtzaagmolen de Rat en/of het Museum Houtstad IJlst. Een combinatie met een koffietafel, lunch/diner of aangeklede borrel behoort ook tot de mogelijkheden. In overleg met u wordt een aantrekkelijk programma geboden.

Passantenhaven en Passantensteigers in IJlst
De passantenhaven IJlst biedt aanlegmogelijkheid voor 24 jachten en zeilboten met een diepgang tot 1.20 m. De haven is bereikbaar vanaf de route Bolsward–Heeg via de Wijnsloot en Het Zouw, een prachtige vaarroute, vanaf de Witte- en Zwarte Brekken voor schepen tot 2.40 m. hoogte en vanaf de Geeuw voor schepen tot 2.20 hoogte. De haven is in 2018 volledig genoveerd en ligt in een rustige omgeving, naast de ijsbaan, met prachtig zicht op de mooie stad IJlst. Elektra en water zijn inbegrepen bij het liggeld. Gratis douches + toiletvoorziening zijn aanwezig in het gebouw van de fierljepschans, dat recent ook volledig vernieuwd is.

De passantensteiger bij het Museum Houtstad IJlst is gelegen aan De Geeuw, pal achter het museum. De aanlegsteiger is deels bedoeld voor bezoekers van het museum. Vanaf 18.00 uur kunt u blijven liggen om te overnachten.

De haven is nieuw en voorzien van elektra. Voor sanitair gebruik kunt u terecht bij de:
Passantenhaven Tsjerkesleat, of op de Geeuwkade 4 bij de VVV.

Camperplaats te IJlst
De camperplaats van IJlst ligt op een unieke plek: naast de ijsbaan, met zicht op de fierljepschans en vlakbij de historische binnenstad met de bijzondere overtuinen. Gratis douches + toiletvoorziening zijn aanwezig in het gebouw van de fierljepschans, dat recent ook volledig vernieuwd is. De camperplaats is begin 2019 verlengd. Er is elektra-aansluiting voor 4 campers.

Informatie en boekingen
Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met de VVV-IJlst, tel. nr. 0515 531818 of per mail info@beleefijlst.nl.

U bent van harte welkom in Elfstedenstad IJlst.

Hjir fine jo Stichting Beleef IJlst

Adres:
Geeuwkade 4
8651 AA IJLST
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten