Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stichting Beleef IJlst

IJlst

De Stichting Beleef IJlst organiseert meerdere activiteiten in en om IJlst, zoals rondleidingen, rondvaarten en arrangementen. Ook beheert Stichting Beleef IJlst de Passantenhaven en de camperplaats in IJlst.

Stadswandelingen
Maak onder leiding van een stadsgids een rondwandeling door het historisch stadscentrum van IJlst en breng een bezoek aan Museum en Werkplaats Houtstad IJlst en Houtzaagmolen De Rat, waar van dik hout planken worden gezaagd. Het is ook inclusief een kleine rondvaart. De activiteit duurt ca. 2 uur.

In de zomerperiode (half juni t/m half september) start de wandeling elke woensdag, donderdag en vrijdag om 14.00 uur vanuit het VVV-kantoor in het Museum en Werkplaats Houtstad IJlst aan het Sneekerpad 14. Belangstellenden kunnen zich op de VVV locatie IJlst aanmelden voor deze wandeling of online een kaartje kopen.

Je bent van harte welkom om mee te wandelen op de vaste dagen, maar je kunt bij een minimale deelname van 6 personen ook een wandeling of een arrangement boeken voor bv. een familie- of personeelsuitstapje.
Voor groepen: Vooraf overleggen: Tel: 0515-531818

Rondvaarten Houten bok 
Half juni tot en met half september kun je meevaren met de rondvaarten in IJlst met de houten bok of de molenpraam. Ook deze activiteit begint bij het VVV kantoor. Meld je daar aan of koop online een kaartje.
Je bent van harte welkom om mee te varen op de vaste dagen, maar je kunt bij een minimale deelname van 6 personen ook een arrangement boeken voor bv. een familie- of personeelsuitstapje.

Arrangementen
Arrangementen op maat met een stadswandeling, een vaartocht, bezoek aan houtzaagmolen de Rat en/of het Museum Houtstad IJlst. Een combinatie met een koffietafel, lunch/diner of aangeklede borrel behoort ook tot de mogelijkheden. In overleg met u wordt een aantrekkelijk programma geboden.

Passantenhaven en Passantensteigers in IJlst
De passantenhaven IJlst biedt aanlegmogelijkheid voor 24 jachten en zeilboten met een diepgang tot 1.20 m. De haven is bereikbaar vanaf de route Bolsward–Heeg via de Wijnsloot en Het Zouw, een prachtige vaarroute, vanaf de Witte- en Zwarte Brekken voor schepen tot 2.40 m. hoogte en vanaf de Geeuw voor schepen tot 2.20 hoogte. De haven is in 2018 volledig genoveerd en ligt in een rustige omgeving, naast de ijsbaan, met prachtig zicht op de mooie stad IJlst. Elektra en water zijn inbegrepen bij het liggeld. Gratis douches + toiletvoorziening zijn aanwezig in het gebouw van de fierljepschans, dat recent ook volledig vernieuwd is.

De passantensteiger bij het Museum Houtstad IJlst is gelegen aan De Geeuw, pal achter het museum. De aanlegsteiger is deels bedoeld voor bezoekers van het museum. Vanaf 18.00 uur kunt u blijven liggen om te overnachten.

De haven is nieuw en voorzien van elektra. Voor sanitair gebruik kunt u terecht bij de:
Passantenhaven Tsjerkesleat, of op de Geeuwkade 4 bij de VVV.

Camperplaats te IJlst
De camperplaats van IJlst ligt op een unieke plek: naast de ijsbaan, met zicht op de fierljepschans en vlakbij de historische binnenstad met de bijzondere overtuinen. Gratis douches + toiletvoorziening zijn aanwezig in het gebouw van de fierljepschans, dat recent ook volledig vernieuwd is. De camperplaats is begin 2019 verlengd. Er is elektra-aansluiting voor 4 campers.

Informatie en boekingen
Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met de VVV-IJlst, tel. nr. 0515 531818 of per mail info@beleefijlst.nl.

U bent van harte welkom in Elfstedenstad IJlst.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Stichting Beleef IJlst

Sneekerpad 14
8651 NE IJlst
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten