Ga naar inhoud
MAP
05e407f4baf38e3b07dc535b7217a3f06f5ddcdd.jpg

Fries Scheepvaart Museum


Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21…

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21ste eeuw. Met scheepsmodellen en schilderijen vertellen we de verhalen van de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes), de visserij op de Zuiderzee en de beurtvaart. Ook de zeilsport komt ruimschoots aan bod, niet alleen met modellen van oude zeiljachten, maar ook van zeilboten die nu nog meedoen aan bijvoorbeeld de Sneekweek. In de winterafdeling gaat het over vervoer over bevroren water. De prijzen van de Elfstedentocht en een sierlijke ijsschuit trekken hier de aandacht. Ook is er veel aandacht voor historie van de stad Sneek, bijvoorbeeld voor de beroemde Sneker Waterpoort. De grootste zaal is ingericht voor kinderen. In dit interactieve kindermuseum kun je spelen in een zeilschouw, een vlot leren bouwen, de werking van katrollen ontdekken en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Ook zijn er verschillende speurtochten te doen, zoals Piraten & Zeemeerminnen, de Vikingtour, Schatzoeken en voor de jongste kinderen de Stickertour.

Contact

Adres:
Fries Scheepvaart Museum Sneek
Kleinzand 16
8601BH Sneek
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):

Accessibility

General accessibility For blind or partially sighted For wheelchair users or poorly injured visitors For deaf or hearing impaired persons For visitors with an assistant dog

Iepeningstiden

  • Elke moandei 10.00 - 17.00 oere
  • Elke tiisdei 10.00 - 17.00 oere
  • Elke woansdei 10.00 - 17.00 oere
  • Elke tongersdei 10.00 - 17.00 oere
  • Elke freed 10.00 - 17.00 oere
  • Elke sneon 10.00 - 17.00 oere
  • Elke snein 12.00 - 17.00 oere
  • Opmerking: iepeningsperioden kinne ferskille yn 'e fakânsje
  • Eerste paasdag, eerste pinksterdag, Hemelvaartsdag, eerste kerstdag, koningsdag en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag open van 12.00-17.00 uur.

Sjoch alfêst efkes

Prizen

  • Betelmooglikheden: Kontant, Pin, Online

Yn 'e buert

Toan risseltaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Minsklike falidaasje is mislearre

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens