Ga naar inhoud
Favorieten 0

Fries Scheepvaart Museum

Sneek

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21ste eeuw. Met scheepsmodellen en schilderijen vertellen we de verhalen van de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes), de visserij op de Zuiderzee en de beurtvaart. Ook de zeilsport komt ruimschoots aan bod, niet alleen met modellen van oude zeiljachten, maar ook van zeilboten die nu nog meedoen aan bijvoorbeeld de Sneekweek. In de winterafdeling gaat het over vervoer over bevroren water. De prijzen van de Elfstedentocht en een sierlijke ijsschuit trekken hier de aandacht. Ook is er veel aandacht voor historie van de stad Sneek, bijvoorbeeld voor de beroemde Sneker Waterpoort. De grootste zaal is ingericht voor kinderen. In dit interactieve kindermuseum kun je spelen in een zeilschouw, een vlot leren bouwen, de werking van katrollen ontdekken en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Ook zijn er verschillende speurtochten te doen, zoals Piraten & Zeemeerminnen, de Vikingtour, Schatzoeken en voor de jongste kinderen de Stickertour.

Koop hier je tickets.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Fries Scheepvaart Museum

Fries Scheepvaart Museum Sneek
Kleinzand 16
8601 BH Sneek
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten