Ga naar inhoud
Favorieten 0

Fototentoonstelling OEKRAÏNE | Between yellow and blue

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Museum Opsterlân, Gorredijk

Vanaf 19 januari t/m 30 maart 2024 is in Museum Opsterlân de fototentoonstelling ‘OEKRAÏNE | Between yellow and blue’ te zien. Een indrukwekkende verzameling foto’s, genomen tussen maart 2022 en maart 2023 door oorlogsfotograaf en -correspondent Daphne We...

OVER DAPHNE WESDORP
Daphne (26 juli 1997) is een Nederlandse fotograaf en correspondent die zich richt op wereldwijde conflicten, crisissituaties en criminaliteit. Sinds het uitbreken van de oorlog heeft Daphne veel in Oekraïne gewerkt waarbij ze de civiele gevolgen van het conflict en het
gewapend verzet documenteert. Het grootste deel van haar tijd brengt ze door in de oostelijke regio van Donbas. Sinds het uitbreken van de oorlog heeft Daphne veel in Oekraïne gewerkt waarbij ze de civiele gevolgen van het conflict en het gewapend verzet documenteert. Met haar foto’s laat ze de ongepolijste realiteit zien van een land in oorlog. Haar werk omschrijft ze zelf als ongefilterde on-the-ground- verslaggeving, met als doel het publiek uit hun veilige bubbel te halen en hen kennis te laten maken met een drastische andere, maar even echte realiteit.

Naast fotografie en schrijven is Daphne ook cameravrouw en heeft ze gewerkt aan een documentaire, “The Kharkiv files”, die begin volgend jaar zal uitkomen.
Daphne levert bijdragen aan verschillende publicaties, waaronder het Nederlands Dagblad,
AD, Getty, Popular Front, NRC, WIRED en National Geographic. 

Extra bijzonder is dat het officiële Instagram account van de Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, gebruik maakt van haar foto’s.

Wanneer:
t/m 30 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 6,50 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Fototentoonstelling OEKRAÏNE | Between yellow and blue
Museum Opsterlân

Hoofdstraat 59
8401BW Gorredijk
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten