Helftstedentocht

5 oeren 15 minuten (93.9 km)

Niet schaatsen, maar fietsen langs zes historische Friese steden en dorpen. U fietst langs meren, kliffen, weilanden, over schelpenpaadjes en historische dijken. De meren kanalen, vaarten en sloten markeren het Friese landschap. Deze fietstocht biedt u een verscheidenheid aan vergezichten. De Helftstedentocht voert u over prachtige (toeristische) fietspaden van Zuidwest-Friesland, waaronder het mooiste fietspad van ons land: het Brekkenpaad bij Oudega (swf). Ook komt u op uw route bij Gaastmeer een fietspontje tegen. Dat is nog meer genieten.

Lokaasjes op dizze rûte

Begjinpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward
Einpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward

Beschrijving

Begjinpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward

De route is 89 kilometer in tegenstelling tot de route.nl berekening van 98km Dit komt doordat u bij Workum twee mogelijkheden heeft: de officiele route naar knooppunt 96 voert u langs een kaasboerderij. En daarnaast de pittoreske route naar Hindeloopen (zie ook hieronder bij knooppunt 20).

De tocht is ontworpen tegen de klok in. U kunt de fietstocht in principe overal starten!   Op de Snekerstraat in Bolsward gaat u t/o het Tinq tankstation de Secretaris Haitsmalaan in.

Einpunt: Secretaris Haitsmalaan
8701XG Bolsward

Skaaimerken

Tocht/Rûte

  • Markearre: Nee
  • Rûte typearring: Rekreatyf
  • Rûte skaaimerken: Fan A nei A