Skip to main content
Favorites 0

Everything you can see and do in Friesland

What are you looking for?

Find your destination

1 to 24 of 753 results

 • Antoniuskerk Surhuizum

  Antoniuskerk Surhuizum

  De toren van Surhuizum is een bijzondere. Niet alleen omdat de toren geheel uit steen bestaat, maar ook omdat de toren net niet tegen de kerk aan staat. Ontdek de Friese sage over hoe er ruimte tussen kerk en toren is ontstaan.

  Surhuizum
 • Sint Vituskerk Feinsum

  Sint Vituskerk Feinsum Sint Vituskerk Feinsum

  Waarschijnlijk is Feinsum ontstaan rond een buitenverblijf van klooster Mariëngaarde in het nabijgelegen Hallum. Al in de dertiende eeuw werd de huidige Sint Vituskerk op de terp van Feinsum als romaans kerkje gebouwd.

  Feinsum
 • Recreational Park De Koevoet

  Recreational Park De Koevoet

  We offer comfortable overnight stays in apartments, camping in the green countryside, mooring in the shelter of the marina, cosy dining at the restaurant, relaxing on the sunny terrace or renting a sailing boat.

  Teroele
 • Verkeers- & Attractiepark Duinenzathe

  Verkeers- & Attractiepark Duinenzathe

  Attractiepark Duinen Zathe (voorheen Verkeerspark Assen) staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin.

  Appelscha
 • Sail Experience Leeuwarden

  Sail Experience Leeuwarden

  Zelf een polyvalkje huren en een dag met het gezin het water op of toch eens dat zeilbootje kopen en weekendjes uitwaaien op het wad. Die mooie dromen beginnen met zeillessen! We geven zeilles op de prachtige wateren bij Leeuwarden en Grou.

  Leeuwarden
 • Kapelle van Haskerdijken

  Kapelle van Haskerdijken Luchtfoto kapelle Haskerdiken

  De kapelle van Haskerdijken is een oud kerkje dat er al eeuwen staat. Vroeger was het een kapel dat bij een klooster hoorde, vandaar dat het nu nog steeds De Kapelle wordt genoemd. 

  Haskerdijken
 • Prins van Oranje Jachtbemiddeling

  Prins van Oranje Jachtbemiddeling It Butlan 13, Heeg, Friesland, The Netherlands

  Prins van Oranje is an international yacht brokerage, specialized in the purchase and sale of first-class yard vessels. In addition, Prins van Oranje...

  Heeg
 • Camping/Recreatiecentrum Nannewiid

  Camping/Recreatiecentrum Nannewiid

  Oudehaske
 • Sint-Margaretakerk

  Sint-Margaretakerk

  Op een grotendeels afgegraven terp staat deze aan Sint-Margareta gewijde kerk. De kerkmuren zijn op sommige plekken een mozaïek van steensoorten. Zo i...

  Easterlittens
 • Het Nationaal Modelspoor Museum

  Het Nationaal Modelspoor Museum

  Wie vindt die kleine treintjes nou niet leuk? Geniet van de grootste collectie modeltreinen van Europa in het bruisende Sneek.

  Sneek
 • Witte Rose Sailing

  Witte Rose Sailing

  Discover the beautiful waters of the IJsselmeer and Friesland on board the Danish Rose 12.5-meter sailing boat. Enjoy cruises, sailing lessons, and a wide selection of sailboats.

  Workum
 • Tryater

  Tryater

  Tryater is het meest veelzijdige theatergezelschap van Friesland én het oudste gezelschap van Nederland. We brengen eigenzinnig en eigentijds theater voor jong en oud naar theaterzalen, dorpshuizen, gymzalen, scholen, huiskamers en bijzondere locaties.

  Leeuwarden
 • Sint-Andreaskerk

  Sint-Andreaskerk

  Deze kerk kent een opmerkelijke verbouwhistorie. Dat begon in 1684, toen de toren instortte. De hele westelijke partij is toen herbouwd. In 1904 volgd...

  Wijnaldum
 • Ruigahuizen Bell Tower

  Ruigahuizen Bell Tower

  At one time the village of Ruigahuizen had a church and a bell tower. The old bell tower was demolished in 1920. A new one was built to replace it in 1956. The old bell was installed beneath the four-sided dome roof of the new bell tower.

  Ruigahuizen
 • Meinardskerk Minnertsga

  Meinardskerk Minnertsga

  Protestantse Kerk in Minnertsga

  Minnertsga
 • Sint-Martinuskerk Wirdum

  Sint-Martinuskerk Wirdum

  Wist je dat deze kerk eeuwenlang niet één maar twee torens had? Dat zit zo: Er was al een tufstenen toren toen in de veertiende eeuw een kapelachtige...

  Wirdum
 • Alexanderkerk

  Alexanderkerk

  Als enige kerk in Noord-Nederland heeft deze kerk een crypte. Deze bevindt zich onder het verhoogde koor en heeft kruisgewelven. De crypte was er waar...

  Rinsumageast
 • Kerk van Brantgum

  Kerk van Brantgum

  Pas in 1972 is de ware aard van dit kerkje aan het licht gekomen. Letterlijk. Want toen tijdens een restauratie een pleisterlaag werd verwijderd, kwam...

  Brantgum
 • Sail-a-Way Sneek

  Sail-a-Way Sneek

  Offingawier
 • Yachtcharter & Marina De Drait Woudsend

  Yachtcharter & Marina De Drait Woudsend

  Our motor yachts have been constructed at our own yard and are robust, low-noise, fuel-efficient, and intended for rental/yacht charter in Friesland, Overijssel, the IJsselmeer area, the Frisian lakes area, the Peripheral Lakes [Randmeren] area, etc....

  Woudsend
 • Ottenhome Heeg

  Ottenhome Heeg

  Are you looking for a sailing boat or motor boat with which you can enjoy a wonderful sailing holiday? Then you have come to the right place at Ottenhome Heeg. Ottenhome Heeg offers different types of yachts for both short and long boating holidays.

  Heeg
 • Openluchtzwembad De Dobbe

  Openluchtzwembad De Dobbe

  Verwarmd openluchtzwembad De Dobbe ligt midden in een prachtig recreatiegebied bij Noordwolde en biedt faciliteiten als glijbaan, springplanken, kiosk en speelweide.

  Noordwolde
 • Hervormde Kerk Gaast

  Hervormde Kerk Gaast Kerk Gaast vanuit de lucht

  De Hervormde Kerk van Gaast ligt aan de westrand van het kustdorp, net binnen de zeedijk. Hij wordt ook wel ‘It Beaken’ genoemd, omdat de toren boven de kruin van de dijk uitkomt. Je ziet hem dan ook vanuit de wijde omtrek.

  Gaast
 • Theater De Bres

  Theater De Bres Theater De Bres, Schoolstraat 4, 8911 BA Leeuwarden

  Theater De Bres is a stage for cabaret, poetry, (acoustic) music, small-scale theater performances and is an independent place for social debate.

  Leeuwarden