Ga naar inhoud
MAP

Arcadia | Leeuwarden-Fryslân 2028

Het programma van Arcadia bestaat uit talloze projecten met allerlei activiteiten door heel Fryslân, van 6 mei tot 14 augustus 2022.

Arcadia 2022 krijgt een breed cultureel programma, met onder andere de projecten Bosk, Paradys, IIS en een rijk podiumkunstenprogramma. Arcadia gaat over hoe we onze omgeving beter kunnen doorgeven, of, zoals de Friezen dat in het volkslied zo mooi bezingen, als 'it bêste lân fan d’ ierde' (het beste land van de aarde). Hoe kunnen we goede voorouders zijn en een toekomstbestendige erfenis nalaten? Om daar een antwoord op te vinden vraagt Arcadia kunstenaars om samen met de mienskip (de Friese gemeenschap) nieuwe perspectieven te schetsen voor een gezonde samenleving in een duurzame wereld. 

Programma Arcadia

Bosk

Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld?

Alles over Bosk

PARADYS

Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars. Waar anders is beeldende kunst zo op haar plek als in deze bijzondere, maar ook historisch beladen omgeving? 

Alles over Paradys

IIS

IIS is een project dat gaat over ijs als verbinder van de mienskip (gemeenschap). Want zodra het vriest, komen we massaal in actie om er samen voor te zorgen dat iedereen het ijs op kan. Op de schaats, met de slee, te voet of anders. Maar tegelijkertijd zijn de ijsbanen een symbool geworden voor de klimaatcrisis.

Alles over IIS

PAFFF

Het internationale podiumkunstenfestival PAFFF presenteert een vernieuwend podiumkunstenprogramma van spraakmakende internationale kunstenaars. Die hebben één ding gemeen: ze durven de wetten van het theater ter discussie te stellen en grenzen te verleggen.

Meer over PAFFF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens