Ga naar inhoud
Favorieten 0

Friesland in 48 uur: een weekend om te koesteren

In deze blog nemen we je mee op een ontspannen reis door Friesland, zodat je in 48 uur weer helemaal opgeladen bent. Ontdek de historische schatten, de sfeervolle stadjes en de ongerepte natuur die Friesland te bieden heeft. Een weekend in Friesland is een weekend om te koesteren en wij helpen je om het meeste uit deze bijzondere bestemming te halen. Wolkom yn Fryslân, waar de schoonheid van het verleden samensmelt met de pracht van het heden.

Dag 1

Ochtend: Begin je dag met een verkwikkende natuurwandeling in Nationaal Park De Alde Feanen, waar je de flora en fauna van dit stukje Fryslân ontdekt. De wetlands en het uitgestrekte veen heeft diverse vogelkijkhutten en verassende vlonderpaden. Of pak de fiets en doe de pontjesroute. 

Middag: In de hoofdstad Leeuwarden ontdek je kunst op straat en in de musea. Op een zonnige dag pak je ook in de winter een terrasje aan het water. Hoewel er hier vooral het stadse Liwadders gesproken wordt, kan je alvast wat oefenen en het Frysk bestuderen. 

Avond: Tijd om door te reizen naar Joure waar je je smaakpapillen verwent met een etentje bij Grandcafe Het Tolhuis. Om bij te komen en te ontspannen kan je terecht bij Wellnesscentrum de Woudfennen.  


 

Dag 2

Ochtend: Begin de dag met een gezond en biologisch ontbijt bij Picknickers aan het Sneekermeer, omgeven door natuur. Pak daarna de fiets of benenwagen en ontdek de omgeving. 

Middag: De Vincent van Gogh van Fryslân is de schilder Jopie Huisman. Zijn werken hangen in het Jopie Huisman museum in Workum. Elk kunstwerk heeft zijn eigen verhaal waar je zo in kunt verdwalen, de audiotour is een aanrader. 

Avond: We eindigen schilderachtige stad Hindeloopen. Maak een avondwandeling langs de grachten en door de historische straatjes, ervaar de charme van de stad bij zonsondergang. Opwarmen doe je in restaurant Sudersee waar ze gasten warm verwelkomen.