Ga naar inhoud
Favorieten 0

UNESCO Werelderfgoed Schokland

Schokland

Net buiten de Friese grenzen vind je Schokland, een voormalig eiland dat getuigt van een strijd tegen het water. Dit UNESCO Werelderfgoed symboliseert de Nederlandse veerkracht en de eeuwige strijd tegen de zee.

Ontdek Schokland, een unieke plek in de Noordoostpolder waar land en water een eeuwenoud gevecht voeren. Dit voormalige eiland, nu een monument op het vasteland, vertelt een verhaal van menselijke moed en doorzettingsvermogen. Schokland is een symbool van de Nederlandse strijd tegen het oprukkende water en een testament van de manier waarop onze voorouders het landschap naar hun hand zetten.

Een plek vol geschiedenis die je niet mag missen
Eens was Schokland een welvarend eiland in de Zuiderzee, bewoond door een gemeenschap die leefde van visserij en handel. Door de eeuwen heen veranderde het eiland door natuurkrachten en menselijk ingrijpen. Ontstaan in de prehistorie als een plek van hoger gelegen grond, werd het eiland door de zee steeds verder ingesloten en verkleind, waardoor de bewoners voortdurend in strijd waren met de elementen.

Het verhaal van Schokland
Schokland is een cultureel heiligdom dat de sporen draagt van een roerige geschiedenis. Het eiland werd in 1859 ontruimd vanwege de dreiging van de zee, maar de geest van de gemeenschap leeft voort. Met zijn archeologische resten, historische gebouwen en landschappen biedt Schokland een uniek perspectief op het leven in een omgeving die voortdurend verandert. Het is een plek waar je de verbondenheid met het verleden voelt en de strijd tegen het water kunt begrijpen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je UNESCO Werelderfgoed Schokland

Bezoekerscentrum Schokland
Middelbuurt 3
8319AB Schokland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten