Ga naar inhoud
Favorieten 0

Heanmar

Koudum

Op een warme voorjaarsdag ruik je de kruiden en roepen de weidevogels. Deze vier hectare ‘ouderwets’ boerenland is onderdeel van het 137 hectare groot natuurgebied de Heanmar. Ouderwets boerenland? Misschien is dat niet de goede formulering. Hopelijk is...

Op een warme voorjaarsdag ruik je de kruiden en roepen de weidevogels. Deze vier hectare ‘ouderwets’ boerenland is onderdeel van het 137 hectare groot natuurgebied de Heanmar. Ouderwets boerenland? Misschien is dat niet de goede formulering. Hopelijk is dit weidevogelparadijs een inspiratie voor de toekomst!

“Tussen de gele boterbloemen en rode veldzuring broeden tureluur, veldleeuwerik, grutto en kievit. Welkom in dit weidevogelparadijs.”

Van oorsprong is de Heanmar een drooggemalen meer. Rond 1858 werd dit meer leeggemalen en in gebruik genomen voor de landbouw. Later nam Staatsbosbeheer het grootste deel van deze polder in beheer. Het laatste puzzelstukje is in goed overleg door ons aangekocht. Zo blijft dit authentieke weidevogelgebied beschermd voor de toekomst. Hierbij staan weidevogels en bloemrijke weilanden op 1.

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten