Ga naar inhoud
Favorieten 0

Groen(t)e beweegtuin Talma State

Heeg

Deze tuin, aan de achterkant van Talma State, is in 2014 ontworpen en aangelegd door een vrijwilligerswerkgroep in samenwerking met medewerkers van Talma State en de fysiotherapiepraktijk

De verharding bestaat uit 1500 ‘gratis op te halen’ stoeptegels. De plantenbakken zijn gemaakt van gedoneerde azobe-platen, destijds niet meer geschikt als steigermateriaal maar wel om planten- en compostbakken mee te maken. In de zomer is het heerlijk beschut zitten onder de pergola die ook ontworpen en gebouwd is door vrijwilligers. Voor de pergola is inlands hout van Staatsbosbeheer gebruikt, gezaagd m.b.v windenergie door houtzaagmolen de Rat in IJlst.

In de eerste jaren verbouwde de vrijwilligersgroep hier groenten en kruiden. De koks van Talma State kwamen graag wat kruiden halen en enkele plantenbakken waren in gebruik van bewoners van Talma State. Nu is het vooral een beleeftuin waar zowel mensen als vlinders, insecten en vogels kunnen genieten van geuren, kleuren en allerlei lekkers als bessen, frambozen, vijgen, appels, pruimen en tuinkruiden. Kinderen kunnen zich ondertussen volop uitleven op de beweegtoestellen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Groen(t)e beweegtuin Talma State

Beweegtuin bevindt zich aan de achterkant van Talma State
Tollewei 33
8621 CX Heeg
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten