Ga naar inhoud
Favorieten 0

Theetuin en B&B 'de Theetuin'

Wijckel

Theetuin en B&B 'de Theetuin' in Wijckel nodigt uit om te onthaasten. Zwierige kleedjes, weelderige bloemen en de stilte trekt de toeristen aan.

Theetuin en B&B 'de Theetuin' in Wijckel nodigt uit om te onthaasten. Zwierige kleedjes, weelderige bloemen en de stilte trekt de toeristen aan.

Theetuin
Welkom in de Theetuin. Jitske van Luit staat voor u klaar met heerlijke lekkernijen, van eigengemaakte seizoenstaart tot verse scones met lemoncurd. Daarnaast biedt ze een ruime keuze uit verschillende soorten thee. Natuurlijk schenkt Jitske ook een kopje koffie of een glaasje fris.

Na een fietstocht door het mooie Gaasterland kunt u even bijkomen met de blote voeten in het gras. Alleen de kakelende kippen hebben het druk. In de tuin zwieren de kopjes en schoteltjes aan de boom op het ritme van de wind. De landelijke sfeer met oude spulletjes omlijsten het decor van de tuin. 

De theetuin is open bij mooi weer vanaf elf uur, als de vlag uithangt.

B&B
U bent ook van harte welkom in onze B&B met eigen trapopgang. Een knusse zitkamer, een ruime tweepersoons slaapkamer en een eigentijdse badkamer staan voor u klaar. Verder heeft u de beschikking over wifi, de mogelijkheid zelf koffie en/of thee te zetten, een koelkastje en een berging voor fietsen (ook opladen accu’s).

Tijdens uw verblijf kunt u uiteraard van onze theetuin gebruik maken. Het ontbijt wordt geserveerd in de tuin, met eitjes van eigen kippen en streekproducten. Bij minder mooi weer kan er natuurlijk binnen worden gegeten.

Wijckel
Het dorpje Wijckel ligt op vijf minuten fietsen van het stadje Sloten. De unieke omgeving biedt de combinatie van de wateren van het IJsselmeer (14 km) en het Slotermeer (4 km) en het bosrijke gebied van het dorp Rijs (10 km). Gelegen tussen de glooiende heuvels van het Mirnserklif en het vissersdorp Lemmer, is Wijckel de perfecte uitvalbasis om Gaasterland te ontdekken.

'De Theetuin' vind je direct naast het middelpunt van het dorp, de 36 meter hoge toren van de Vaste Burchtkerk. In de kerk bevindt zich de graftombe van vestingbouwer Menno van Coehoorn. In 1678 liet hij een state bouwen in Wijckel die de naam Meerenstein droeg. Op deze plaats ligt nog altijd een park, dat bekendstaat als het Van Coehoornbosk.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Theetuin en B&B 'de Theetuin'

Menno van Coehoornweg 1
8563 AD Wijckel
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten