Ga naar inhoud
Favorieten 0

LE 50 - Rondvaarten met een authentieke Visserman aak door Lemmer

Lemmer

De LE 50 is in 1901 gebouwd bij de Lemster werf Gebr. de Boer. De vissermanaak heeft diverse schippers gehad en het visserijnummer is niet altijd 50 geweest, maar heeft ook dienst gedaan als LE 17 “Dolfijn”, later voer het als “Presto” met nummer LE 3.

Het schip is door groepen te charteren en van medio mei t/m aanvang oktober kunnen gasten op vrijdagmiddagen deelnemen aan een rondvaart van twee uren op het IJsselmeer. Zie voor data en afvaartijden de agenda van de LE 50.

Tot aan 1974 heeft het schip dienst gedaan in de visserij. Daarna was het in particuliere handen en in 1996 heeft de Stichting de Lemster Vuurtoren de LE 50 aangekocht. Nadat de vuurtoren werd overgedragen aan de gemeente, werd de naam van de stichting veranderd in Stichting de LE50.

Doel is het behoud van een stukje Lemster geschiedenis en op actieve wijze het publiek in staat te stellen daarmee kennis te maken. De stichting is ook verantwoordelijk voor het onderhoud. In de winter van 2011/2012 is de LE50 grondig gerestaureerd.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je LE 50 - Rondvaarten met een authentieke Visserman aak door Lemmer

Kortestreek
8531 JE Lemmer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten