Ga naar inhoud
Favorieten 0

De Streken

Oosterend

De Streken - een project van Oerol Terschelling en Sense of Place - van beeldend kunstenaar Marc van Vliet beweegt op het Terschellingse Wad door de kracht van de maan.

De Streken - een project van Oerol Terschelling en Sense of Place - van beeldend kunstenaar Marc van Vliet beweegt op het Terschellingse Wad door de kracht van de maan. Eb en vloed maken twee totaal verschillende belevingen van dit Terschellingse getijdenkunstwerk, dat alleen te bereiken is via een 150 meter lange loopbrug.

Wees je hier even heel bewust van hoe de planeet waarop wij leven om zijn as draait. Tijdens eb is het een stille plek op het wad en kijk je naar buiten. Met vloed sta je juist midden op het water en kijk je naar binnen.

Het kunstwerk was al eens te zien op Oerol Festival in 2021. De natuur besloot toen een dagje eerder af te breken: een zuidwesterstorm en springtij beschadigden het bouwwerk. Daar leerden ze van en voor 2022 en daarna werkten Oerol en Marc aan een nieuwe versie die stabiel genoeg is om drie maanden lang de natuur te trotseren. 

Kunstenaar: Marc van Vliet

De Streken is een gezamenlijk project van Oerol Terschelling en Sense of Place.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Streken

Oosterend
8897HZ Oosterend
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten