Ga naar inhoud
Favorieten 0

Natuurcentrum Ameland

Nes

In het Natuurcentrum Ameland maak je op spectaculaire wijze kennis met de natuur en de fascinerende natuurlijke processen op en rond het Waddeneiland.

In het Natuurcentrum Ameland ga je op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur. De landschapszaal biedt hiervoor op interactieve en speelse wijze alle mogelijkheden. In het watertheater betreed je de fascinerende onderwaterwereld, hier worden middels kleine aquaria het onderwaterleven getoond en kan je wegdromen bij het schitterende grote Noordzeeaquarium met een diversiteit aan leven. Op de eerste verdieping kom je in de waterzaal van alles te weten over onder andere zeehonden, bruinvissen en potvissen. Maar ook de vissen in de bassins trekken graag uw aandacht. Wie met de lift naar het uitzichtplateau bovenin de toren van het Natuurcentrum gaat, ervaart hier de uitgestrektheid van het Wadden- en Noordzeegebied.

Het Natuurcentrum beschikt over een goed uitgeruste practicumzaal. Hier worden voor groepen Waterlabs en Energielabs verzorgd. Ook kunnen bezoekers hier ronddwalen en op ontdekkingstocht gaan.
Daarnaast worden in het grote Noordzee aquarium  op vaste dagen en tijden de vissen gevoerd waarbij deskundige uitleg wordt gegeven. Een waar spektakel!

Water- en energie lab
Het water- en energie lab laat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met natuurkundige en scheikundige verschijnselen. Op laagdrempelig niveau experimenteren kinderen zelf met de krachten en druk van water, lucht en zwaartekracht, maar ook het opwekken van statische energie. Er is zelfs een miniatuur offshore windturbine waarvoor de kinderen zelf de rotor bladen gaan ontwikkelen en energiestromen kunnen meten! Het lab duurt ongeveer 1,5 uur. Eerst wordt een presentatie gegeven om kennis van deelnemers te peilen en te prikkelen, waarna de proefjes één voor één onder begeleiding van een gids worden uitgevoerd. 

Blote voeten pad Ameland
Bij het Natuurcentrum is een blote voeten pad aangelegd, een belevingsroute met diverse ondergronden en uitdagingen die maken dat je Ameland op heel bijzondere wijze kunt ervaren.
Het blote voeten pad is apart te lopen en  in combinatie met een bezoek aan het Natuurcentrum.

Honden zijn kort aangelijnd toegestaan, met uitzondering van het Blote voetenpad.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurcentrum Ameland

Strandweg 38
9163 GN Nes
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten