Ga naar inhoud
MAP

Blokhuispoort

Leeuwarden

De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum dat gevestigd is in het levendige centrum van Leeuwarden. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven en winkels die hier gevestigd zijn.

De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum dat gevestigd is in het levendige centrum van Leeuwarden. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven, een hostel, een Drink & Eet lokaal en winkeltjes die hier gevestigd zijn. In een inspirerende omgeving werken ongeveer 130 ondernemers (samen), die de mooiste producten en diensten leveren.

In deze historische omgeving worden tevens de meest uiteenlopende culturele evenementen georganiseerd.

Drink & Eet Lokaal Proefverlof
Op de tweede luchtplaats van De Blokhuispoort is Proefverlof gevestigd. Hier kun je genieten van een bak koffie, een borrel, lunch of avond eten. Kijk voor meer informatie op www.proefverlof.frl

Hostel Alibi
Je kunt zelfs in de oude gevangenis van Leeuwarden slapen in hostel Alibi. Weten hoe het voelt om in een cel te overnachten? Boek direct via www.alibihostel.nl

Cellenblok H
In het cellenblok vind je allerlei creatieve mensen met eigen winkeltjes. Hier worden sieraden, kaarten, kunst en design verkocht. Een diversiteit aan kleine ondernemers met bijzondere producten die allemaal op hun eigen manier een binding hebben de Blokhuispoort.

dbieb
Per 2018 is de bibliotheek van Leeuwarden gevestigd in de gevangenis. In dbieb vind je Café de Bak waar je terecht kunt voor een snelle bak koffie en een lunch. Kijk voor meer informatie op https://www.dbieb.nl/.

Je bent zeven dagen in de week welkom op deze bijzondere locatie. Elke dag zijn er privé tours mogelijk met een oud-bewaarder. Zie link voor alle info: Ontmasker de geheimen van de Blokhuispoort. Ook zijn er open tours mogelijk: op zaterdag zijn er rondleidingen om 14:00 en 16:00 uur en op zondag is er een rondleiding om 11.00 uur door oud-bewaarders. Zie link voor alle info: Prison Tour Blokhuispoort.

Daarnaast zijn er vip-arrangementen waarin het licht wordt geschenen op de restauratie van het rijksmonument de Blokhuispoort. Boek dit arranagement hier: http://www.blokhuispoort.frl/gebeurtenis/vip-arrangement-blokhuispoort/.

Hier vind je Blokhuispoort

Adres:
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten