Ga naar inhoud
Favorieten 0

Rondvaarten Heeg / Saloncharter Piet Hettinga

Heeg

Varen met de exclusieve salonboten: Maria (max. 12 pers) of met de Clasina (max. 40 pers). De Clasina werd in 1914 op de werf De Amstel gebouwd. De Maria is de oorspronkelijke naam die het schip kreeg van de Amsterdamse houthandelaar Rademaker in1911.

Varen met de exclusieve salonboten: Maria (max. 12 pers) of met de Clasina (max. 40 pers). De Clasina werd in 1914 op de werf De Amstel gebouwd. De Maria is de oorspronkelijke naam die het schip kreeg van de Amsterdamse houthandelaar Rademaker in 1911.

De Clasina werd in 1914 op de werf "De Amstel" gebouwd. Het ontwerp is van scheepsbouwer J.P.G. Thiebout, een eigenzinnig persoon uit de destijds "betere" standen.

Door de lijn van het jacht maakt de Clasina nauwelijks enige golfslag. Het schip heeft een lengte van 20 meter en is 3.86 meter breed en heeft een DAF 142 PK Dieselmotor. Maximaal 40 personen kunnen als passagier aan boord.

Opvallende eigenschappen aan het interieur:
Meerdere intieme salons, ingericht door de vermaarde Jugendstil-scheepsarchitect Lyon Cachet, met bijzonder fraai houtsnijwerk; een stuurhut met rondom zitplaatsen voor een riant uitzicht; een zonnedak waar passagiers een zitplaats kunnen vinden. Keuken en toilet zijn in dezelfde stijl ingericht.

De Maria is de oorspronkelijke naam die het schip kreeg van de Amsterdamse houthandelaar Rademaker in 1911. Het behoort tot de eerste lichting stalen pleziervaartuigen die in Nederland werd gebouwd. De salonboot werd in 1996 door de huidige eigenaar aangekocht en totaal gerestaureerd in de oorspronkelijke opbouw.

Oud fotomateriaal heeft evenals de scheepsarchieven geholpen de originele toestand te herscheppen en de geschiedenis van het schip te achterhalen. Duidelijk is hieruit af te leiden dat de welgestelde elite in bezit geweest is van dit unieke schip.

Afmetingen, verhoudingen die haar "lijn" bepalen, zowel als de afwerking en inrichting moesten een oogstrelend effect opleveren. Dit resultaat is opnieuw bereikt na de restauratie. Exclusiviteit en luxe stralen af van deze salonboot en overal vormt zij een geziene verschijning. Een dag op deze charmante boot zal dan ook zeker bij elk gezelschap in de smaak vallen.
Maximaal 12 personen kunnen als passagier aan boord.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Rondvaarten Heeg / Saloncharter Piet Hettinga

It Eilan 69
8621 CT Heeg
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten