Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kunstruimte H47

Leeuwarden

H47 is de kunstruimte voor tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst gevestigd in hartje Leeuwarden.

Kunstruimte H47 is opgericht in 2018 in het jaar van de culturele hoofdstad Leeuwarden-Fryslan 2018. De gemeente Leeuwarden en de bewoners van de Haniahof, Stichting VHDG, GAF en de kunstenaars van de Haniahof hebben de behoefte aan een open podium voor hedendaagse beeldende kunst getransformeerd tot de Kunstruimte H47. Kunstruimte H47 moet een legacy worden van de culturele hoofdstad Leeuwarden-Fryslan 2018. Hiermee moet de toegang tot beeldende kunst gewaarborgd blijven.

H47 is tot stand gekomen met de steun van de Gemeente Leeuwarden om hiermee een bruisende gemeenplaats voor beeldende kunst in Leeuwarden en omstreken te bevorderen. Stichting H47 heeft als doelstelling om het beeldend kunstklimaat in Leeuwarden en omstreken te stimuleren. Stichting H47 faciliteert dit met een prachtige Kunstruimte, gevestigd in hartje Leeuwarden aan de Haniasteeg 47.

De Haniahof biedt naast de Kunstruimte onderdak aan Stichting VHDG , Grafisch Atelier Friesland (GAF) en de Hania-kunstenaars. Deze partijen geven invulling aan de programmering in de Kunstruimte H47.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kunstruimte H47

Haniasteeg 47
8911 BX Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten