Ga naar inhoud
Favorieten 0

Museum Sloten

Sloten FR

Midden in Sloten - echt een betoverend museum: ervaar de rijke geschiedenis van de stad en beleef de magische wereld van de toverlantaarns.

Loop je door het vestingstadje Sloten, dan beland je in een wirwar van straten, stegen, en bruggen. Je vraagt je af: hoe is dat allemaal zo mooi ontstaan, en vooral zo mooi bewaard gebleven?

Loop dan vooral binnen bij Museum Sloten (in het centrum, pal naast de kerkt) waar toverlantaarns op een unieke manier het verhaal van de stad vertellen. In het museum vind je een ongelooflijke collectie kunstvoorwerpen uit vervlogen tijden en leer je alles over het strategische belang van Sloten voor Nederland. De tijd mag dan hebben stilgestaan in dit versterkte Friese stadje, maar de geschiedenis is nog springlevend in het Museum!

Open Museum Maand

Museum Sloten is één van de 15 musea die meedoet aan de Open Museum Maand in november. De toegang van elk deelnemend museum is gratis voor inwoners van Friesland en gasten van logiesaccommodaties in Waterland van Friesland bij inlevering van een Open Museum Maand waardebon. Lees hier meer over de Open Museum Maand.

Prijsinformatie:
Vanaf € 3,50 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum Sloten

Heerenwal 48
8556 XW Sloten FR
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten