Ga naar inhoud
Favorieten 0

Dinklenburg

Ruigahuizen

Welkom lieve gasten, bij Rustpunt Dinklenburg. Wij zijn Sjirk 58, Hélène (Pom) 56. Wij wonen alweer 33 jaar op deze mooie plek waar wij de vierde en vijfde generatie van de Dinklenburg/Thibaudiers vertegenwoordigen. Pake Dinklenburg (de naam van...

Welkom lieve gasten, bij Rustpunt Dinklenburg.

Wij zijn Sjirk 58, Hélène (Pom) 56. Wij wonen alweer 33 jaar op deze mooie plek waar wij de vierde en vijfde generatie van de Dinklenburg/Thibaudiers vertegenwoordigen. Pake Dinklenburg (de naam van ons huis) heeft in 1902 deze (bijna hectare) bosgrond gekocht en kreeg subsidie om er een stuk landbouw-/weidegrond van de maken. De mooie grote perenboom voor ons huis is door hem gepland en is dis volgend jaar 120 jaar oud.

|Zijn dochter Jantje trouwde met een Jan Thibaudier en nadat zij hun boerderij in Harich hadden overgedragen aan hun oudste zoon Piet, kwamen ze bij Pake Johannes Dinklenburg in wonen. Het huisje dat Pake hier had gebouwd was een huisje van 4,40 x 7 meter. In het weekend kwamen hun zonen Johannes en Wieberen nog regelmatig thuis. Er was toen nog geen electriciteit. Je kunt het je nauwelijks meer voorstellen. Wat we ons bijna elke dag “voorstellen” is het uitzicht naar achteren. Reeds 5 generaties hebben en hadden het zelfde uitzicht. Dat is zo een rijk gevoel!

Wij zijn hier in 1988 komen wonen vanuit den Haag. Ik< Hélène droomde altijd van een huisje buiten met in elk geval paarden en honden. Dat is goed gelukt! Van mijn 14 t/m mijn 16e kwam ik voor zeilweken in Balk. En daar is mijn liefde voor Fries-/Gaasterland geboren. Het was natuurlijk nauwelijks een wonder te noemen dat ik op de HBO-V in Voorburg, Sjirk ontmoette en dat wij na een jaar een relatie kregen.

We zijn hier komen wonen en in verschillende fasen gaan bouwen, planten en ontwikkelen tot de plek die het nu is. Misschien nog grappig om te vermelden dat wij subsidie kregen in 1988 om de bomensingel rondom ons land (bijna 1000 boompjes indertijd) te realiseren. Het was tevens ons huwelijks cadeau.                                                                                               

Op deze plek ontvangen we graag mensen, we vinden het leuk en fijn om nieuwe mensen te ontmoeten en te delen van al dat wat ons is gegund.

Wij doen ons best om zo bewust mogelijk te leven. Dus met respect voor mens dier en milieu. U treft dus biologisch afbreekbare cups (mogen in het beigebakje bij de kraan samen met de gebruikte theezakjes) aan voor de koffiemachine, biologische thee en idem sapjes. Wij eten vegetarisch, en zoveel mogelijk bio/eco door mijn studie (Epigenetica) zijn we ons nog bewuster van allerlei stofjes in onze voeding dus het lijkt vreemd om dan aan anderen geen verantwoorde hapjes aan te bieden. Vandaar dit aanbod.

Sinds kort hebben wij ook Echt boerenroomijs van Ijsboerderij De Buterkamp uit Oudemirdum.

Nog even wat te delen zaken:

Wc rechts, achter het keukentje Oplaadpunt voor de fiets daar kwam u net langs aan het kleine bruine huisje/schuurtje rechts\ Waterbak voor de Hond, bij de boom Versemunt  voor in de thee, ook op die plek

Richtprijs drankjes 1.25 Euro. Geen geld bij u? Er mag een memo in het bakje met uw telefoonnummer dan stuur ik een Tikkie  of nog liever, u maakt het even over op:

NL32 INGB 0005 4975 98 tav. HH Thibaudier-Pompert| | Verder … pak een boek of een tijdschrift, een spel maar vooral, Geniet! Fijne dag en wandel-, of fietstocht!

We hopen dat jullie hier even prettig (hebben) kunnen toeven, leuk als jullie even wat is het gastenboek willen schrijven en wie weet tot ziens?!

Hartelijke groet, Hélène

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Dinklenburg

Rûchhusterwei 14
8564 HD Ruigahuizen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten