Ga naar inhoud
Favorieten 0

Baukje Schrijft

Leeuwarden

Baukje Scheppink is kalligraaf, vormgever van de handgeschreven letter en boekkunstenaar. Op de gevel van haar atelier in de Leeuwarder Vijzelstraat staat een bekende uitspraak van Jacob Cats, dichter-staatsman.Het puntje van een gaeuwe...

Baukje Scheppink is kalligraaf, vormgever van de handgeschreven letter en boekkunstenaar.
Op de gevel van haar atelier in de Leeuwarder Vijzelstraat staat een bekende uitspraak van Jacob Cats, dichter-staatsman.

Het puntje van een gaeuwe pen ist felste wapen dat ick ken (Jacob Cats 1577-1660)

Binnen gebruikt ze die verschillende pennen: spits, breed, zelfgemaakt of gekocht, van staal, hout of soepel kunststof en zelfs van goud, voor vreedzame doelen. Baukje beweegt zich voortdurend op het snijvlak van ambacht en kunst. Ze schrijft in opdracht op naamborden en deuren, op krijtborden en etalages, maar ook op textiel en ze graveert letters en monogrammen in glazen. In haar atelier laat ze traditionele en eigentijdse kalligrafie en letterkunst zien. Ze maakt meestal werk op papier of schildersdoek. Baukje is gespecialiseerd in het maken van unicate kunstenaarsboeken: handgeschreven en –gebonden. De basis is altijd de letter, waarbij in haar vrije werk de leesbaarheid van de tekst onderschikt is aan de vorm.
Het atelier is drie middagen in de week geopend, maar op afspraak ook op andere dagen. Even bellen dus!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Baukje Schrijft

Baukje SCHRIJFT
Vijzelstraat 8
8911 EW Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten