Ga naar inhoud
Favorieten 0

Molepôlle 7

Franeker

Een geheel verbouwd en stijlvolle dubbelwoning aan de Zuiderkade in Franeker. Volledig gestript, opnieuw ingedeeld en feitelijk helemaal nieuw. Ook de buitenzijde is volledig gerenoveerd. Het logement is op het zuiden gelegen en biedt veel privacy.

Recentelijk is dit pand aan de Zuiderkade in Franeker geheel verbouwd. Volledig gestript, opnieuw ingedeeld en feitelijk helemaal nieuw. Ook de buitenzijde is volledig gerenoveerd. Kenmerkende stijlelementen zijn behouden gebleven. Er is veel zorg en aandacht aan de afwerking besteed. 

De stijlvolle dubbele woning is begin 1900 gebouwd op de overblijfselen van het oude bastion op het bolwerk dat de oude binnenstad van Franeker nog steeds (gedeeltelijk) omzoomt.

De vakantiewoning heeft een schitterend vrij uitzicht over het van Harinxmakanaal. Levendig en bedrijvig door de beroepsvaart en plezierjachten. Dit kanaal is de belangrijkste vaarweg tussen de enige zeehaven van Friesland: Harlingen, richting Leeuwarden.

Het logement is op het zuiden gelegen, biedt veel privacy en alle denkbaar hedendaags comfort, en is smaakvol ingericht. Op de beletage bevindt zich de fraaie woonkamer met grote ramen die veel daglicht bieden.De comfortabele loungehoek biedt meer dan voldoende ruimte om lekker te relaxen. De “retrokachel” (een nieuwe gashaard die aan alle hedendaagse veiligheidseisen voldoet) vormt een prachtig plaatje tezamen met de authentieke schouw. De ronde eettafel met comfortabele stoelen nodigt uit tot lekker lang tafelen. Voor een mooie film, documentaire of het volgen van een live voetbalwedstrijd hoeft u de deur niet uit. We bieden een breed scala aan extra tv-zenders waaronder Filmnet en Eredivisie Live. Voor onze Duitse, Vlaamse en Engelse gasten hebben we ook de meest gangbare tv-zenders uit hun eigen land.

De compleet uitgeruste keuken heeft alles wat nodig is om zelf te koken en er is voldoende serviesgoed. De deur met het geëtste glasraam geeft toegang tot de binnenhal. Hier bevindt zich de ruime garderobekast, het toilet en de wasmachineruimte. 

De trap leidt naar de bovenverdieping. Op deze etage zijn de twee ruime en sfeervolle slaapkamers. Eigentijds maar met een knipoog naar het verleden door de fraaie betimmering en het stijlvolle behang. De ene slaapkamer heeft 2 eenpersoonsbedden en de andere een royaal (1.80 cm. breed) tweepersoonsbed. De bedden zijn 2.10 cm. lang. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Daardoor zijn deze logementen ook heel geschikt voor 2 “duo’s” die wel gezamenlijk onder één dak willen verblijven maar daarbij wel maximale privacy op prijs stellen.

In de omgeving van Franeker is het heerlijk fietsen: in het souterrain onder de woning kunt u uw (elektrische) fiets stallen en eventueel de accu opladen. Voor de woning kunt u lekker buiten zitten (er is buitenmeubilair beschikbaar) of juist heerlijk luieren aan de waterkant.

Kortom een comfortabele vakantiewoning voor 4 personen waarin u zich helemaal thuis zult voelen. Ook geschikt voor een groter gezelschap; door de twee logementen in combinatie met elkaar te huren beschikt u over een vakantiewoning voor 8 personen.

Ook motorrijders zijn welkom! Wij kunnen per huis 2 motoren een veilige parkeerplaats bieden in het souterrain. Wel graag in overleg!

Accommodatietype:
Vakantiewoning
Groepsgrootte event:
max. 4 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Molepôlle 7

Zuiderkade 7
8801 MJ Franeker
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten