Ga naar inhoud
Favorieten 0

De inschrijving is geslaagd! Hier heb je vast wat tips!

We vinden het leuk dat je op de hoogte wilt blijven van Friesland.nl. We delen graag de mooiste hotspots in Friesland met jou via onze maandelijkse nieuwsbrief. Om je alvast een klein beetje op weg te helpen met inspiratie, krijg je een aantal tips van ons cadeau. No worries. Je krijgt ze gratis.

de friese wateren

Dat er water door de aderen van de gemiddelde Fries stroomt klinkt misschien wat overdreven, maar dat water belangrijk is voor de Friezen zie je overal in de provincie terug. Ontdek de wonderlijke waterwereld.

Ontdek de Friese wateren
Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

de elf steden

De een is bekender dan de ander, maar elk van de elf steden heeft zijn eigen charmes en toeristische trekkers. En voor wie ze allemaal wil zien zijn er geweldige routes per fiets, auto, boot of te voet.

Ontdek de elf steden
Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

cultuur

Er is iets veranderd in Friesland. Die verandering begon in 2018, toen de provincie en haar haadstêd Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa waren. Het jaarlange feest liet niet alleen de wereld, maar ook de Friezen zelf zien dat cultuur in ons bloed zit.

Ontdek cultuur in Friesland

de wadden

Zand in je onderbroek, krantje lezen bij windkracht 4 en cocktails drinken in de duinen. Voor het gevoel van vrijheid hoef je niet naar de Cariben. Het is gewoon hier, in de Friese voortuin die ook wel bekend staat als het bijzonderste stukje UNESCO Werelderfgoed: De Wadden.

Ontdek de wadden
Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

de wildernis

De wilde wouden, royale parken, creatieve houtwallen en oeroude bomen zijn diepgeworteld in het Friese land. Hier kun je in alle rust bosbadderen in koninklijke voetsporen treden en je outdoor hart ophalen. Stel jezelf eens voor aan de Friese Wouden.

Ontdek de Friese wouden