Ga naar inhoud
Favorieten 0

Westerkerk Leeuwarden

Leeuwarden

De Westerkerk biedt een café, een grote zaal, een atelier en verschillende kleinere ruimtes waar je kunt maken, presenteren en ontmoeten: een plaats voor kunst en debat. Bij ons wordt geprogrammeerd voor en door iedereen. Er is ruimte voor verhalen.

De Westerkerk biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan verhalen. De voormalige kerk – een monumentaal pand dat inmiddels al vele gezichten heeft gehad – is vanaf oktober 2019 dé plek in de binnenstad van Leeuwarden waar horen en gehoord worden centraal staan. Onze huidige, diverse samenleving vraagt om een open dialoog in een veilige omgeving. In de Westerkerk ben je welkom en alles is bespreekbaar, of dat nu is in de vorm van voorstellingen, lezingen, concerten, workshops of een publiek debat.

Achter de dikke, stenen muren van de Westerkerk bevindt zich een ontmoetingsplaats voor mensen en verhalen. De deuren worden opengezet voor kunstenaars en politici, buurtbewoners en buitenlandse gasten, kinderen en ouderen: iedereen die oog heeft voor een ander en geïnspireerd raakt door nieuwe, vreemde of gewoon heel heldere inzichten is welkom.

Het gebouw, dat vanbinnen een verrassend intieme sfeer en een fantastische akoestiek herbergt, wordt weer volop benut. Beheerders Anne Madrid Y Lopez en Johan de Vries hebben een duidelijk doel voor ogen: zij willen de kerk behouden voor de stad, haar inwoners en haar cultuur. Tegelijkertijd willen zij de lokale cultuur ontsluiten voor de buitenwereld en die buitenwereld binnenhalen. Menselijk contact, luisteren naar elkaars verhalen, het vreemde normaal maken en vice versa: dit komt terug in alles wat er in de Westerkerk te doen en te beleven is.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Westerkerk Leeuwarden

Stichting Westerkerk Leeuwarden
Bagijnestraat 59
8911DN Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten