Ga naar inhoud
Favorieten 0

Het Waddeneiland Ameland

Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen. Met een totale strandlengte van 27 kilometer en 100 kilometer aan fietspad is dit eiland uitstekend voor alle soorten recreatie. Kiten, surfen, fietsen, wandelen, paardrijden, misschien wel het sportiefste eiland? Lastig te zeggen want je kunt hier ook heerlijk uitwaaien en relaxen in de duinen of in één van de strandpaviljoens. 

Dit mag je niet missen op Ameland

De klassiek rood-witte vuurtoren Bornrif straalt al sinds 1881 haar licht over de zee en het eiland. De beklimming van de toren is een leuke uitdaging en beloont je met een schitterend uitzicht. Onderweg kun je op adem komen bij kleine exposities op de verdiepingen en boven in "de wacht" zie je hoe het leven van de vuurtorenwachter er vroeger uitzag.

In het cultuurhistorisch museum de Sorgdrager kom je op bijzondere wijze in aanraking met de cultuur, historie en gebruiken van Ameland. Dwaal door verschillende ruimtes en ontdek objecten die verhalen vertellen uit de rijke historie van het eiland.

In het natuurgebied 't Oerd kun je genieten van een oud begroeid duingebied met hoge duinen en vochtige duinvalleien. Het uitzicht vanaf de hoge duinen is adembenemend, vooral over de nabijgelegen kwelders waar duizenden vogels tijdens hoogwater rusten.

Ben je op zoek naar praktische informatie voor jouw trip? Neem contact op met VVV Ameland!

het eiland

Ameland is vooral bedekt met zandduinen, maar in het oosten vind je ook een drassig natuurgebied waar je veel vogels en dieren zult treffen. Het strand van Ameland is in totaal 27 kilometer en daarmee een zeer geschikt eiland voor een uitgebreide strandwandeling.

de zee

Zodra je bent aangemeerd op Ameland proef je de Waddenzee. Er is dan ook niets zo leuk als het ontdekken van dit prachtige stukje werelderfgoed. Op Ameland kan dit op meerdere manieren, bijvoorbeeld met verschillende boottochten zoals de robbentocht waarbij je met een speciale robbenboot richting de zeehondenbank vaart om deze bijzondere dieren te spotten. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om vanaf Ameland op de Waddenzee te vissen en surfen.

waddengevoel

Het optimale Amelander Waddengevoel beleef je natuurlijk door het eiland als een echte eilander te verkennen. Op Ameland kun je diverse excursies doen zoals waddenexcursies, natuurbelevingstochten, strand- en schelpenexcursies, safaritochten en zelfs een heuse bos-strand en vuurtorenexcursie in de nacht waarbij je de schoonheid van Ameland in het donker kunt beleven.

Ameland - Op pad met een boswachter

Ameland op de kaart

Avontuurlijk Ameland

Ameland is een parel in de Waddenzee die je niet mag missen. Met zijn uitgestrekte stranden, historische vuurtorens en adembenemende natuur is het de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust en avontuur.

Eiland vol variatie
Ameland is een eiland met vele gezichten. De rijke historie is terug te zien in de pittoreske dorpjes Ballum, Hollum en Nes, elk met hun eigen unieke charme. De vuurtoren van Bornrif is een iconisch herkenningspunt dat je zeker moet bezoeken. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de omringende zee. Of je nu komt voor een ontspannen stranddag, een educatieve robbentocht of een wandeling door de ongerepte natuur van 't Oerd, Ameland biedt voor ieder wat wils.

Tips voor je verblijf
Je avontuur naar Ameland begint al bij het instappen op de veerboot. De overtocht biedt een moment van rust en voorpret voor wat komen gaat. Eenmaal aangekomen op het eiland, voel je direct de ontspannen sfeer. Maak een fietstocht langs de verschillende bezienswaardigheden, zoals de vuurtoren en de gezellige dorpjes. Vogelspotten in natuurgebied 't Oerd of een bijzondere robbentocht over de zee behoort ook zeker tot de mogelijkheden.