Ga naar inhoud
Favorieten 0

Skoattermerke

Oudeschoot

De 'Skoattermerke in Oudeschoot' bestaat al sinds de 15e eeuw, al meer dan 400 jaar oud. Het is vooral bekend vanwege zijn paardenmarkt, een belangrijk onderdeel van de Skoattermerke.

De 'Skoattermerke in Oudeschoot' bestaat al sinds de 15e eeuw, al meer dan 400 jaar oud. Het is vooral bekend vanwege zijn paardenmarkt, een belangrijk onderdeel van de Skoattermerke. Altijd op 2e pinksterdag.

Er zijn meer dan 250 kraampjes op de Skoattermerke. Op de Marktweg, Wolvegasterweg, Schoterlandseweg en op het weiland aan de Marktweg. Ook 'De Drie Pilaren' kent uiteraard zijn geschiedenis. Al jaren is 'De Drie Pilaren' de bekende plek voor velen. Om 05:00 uur in de ochtend wordt al de eerste koffie geschonken in 'De Drie Pilaren. Een ontmoetingsplek waar het de hele dag altijd gezellig is. ​

Geen (harde) muziek
Bij 'De Drie Pilaren' is het anders dan bij de anderen. Het grote verschil is de muziek. Eigenlijk moet ik zeggen 'geen muziek'. De mensen bij 'De Drie Pilaren' komen om elkaar te ontmoeten, vaak is het een weerzien. Dan wil je praten, ouwehoeren, lachen en een biertje drinken.  Daarom helemaal geen muziek maar pure ouderwetse gezelligheid.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 20 mei 2024
  • Editie: 424ste keer
  • Paardenmarkt: 05:00 uur tot 12:00 uur
  • Warenmarkt: 08:00 uur tot 17:00 uur
  • Zo'n 30.000 tot 40.000 mensen bezoeken de Skoattermerke
Wanneer:
20 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Skoattermerke

Schoterlandseweg 14
8451 CP Oudeschoot
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten