Ga naar inhoud
Favorieten 0

Jouster Merke en Agrarische Schouw

VVV Joure, Joure

Op de vierder donderdag van september is het tijd voor de Jouster Merke. Een feestelijke dag met jaarmarkt in de Midstraat, kermis op de Sinnebuorren, agrarische schouw in Park Heremastate en veel gezelligheid.

De Jouster Merke (met kermis) is dé jaarmarkt van Joure die jaarlijks op de vierde donderdag in september wordt georganiseerd. Niet-friestaligen denken meestal dat met "merke" de jaarmarkt wordt bedoeld en dit is ook waar. Maar even waar is dat “merke” het Friese woord is voor “kermis”. Met Jouster Merke wordt dus bedoeld: jaarmarkt én kermis. De oorsprong van deze combinatie is duidelijk: vroeger vormden kermis en markt een eenheid.De jaarmarkt duurt slechts één dag, maar dan is het ook een drukte van belang: van heinde en verre komen boeren en burgers uit heel Fryslân op deze vierde donderdag van september naar Joure. Bijzonder is dat de marktrechten voor de Jouster Merke dateren uit 1466.

Agrarische Schouw
Rondom het sfeervolle park Heremastate kun je de hele dag kennis opdoen over de landbouw. Denk aan onderwerpen als landbouwmechanisatie, brandstoffen en smeermiddelen of melkwinningstechnieken, Maar ook automatisering en robotten. Er zijn diverse bedrijven aanwezig, zoals veevoederbedrijven, silo- en betonleveranciers, banken, advocatenkantoren, werkkleding leveranciers enz.

Wanneer:
28 september

Hier vind je Jouster Merke en Agrarische Schouw
VVV Joure

VVV Joure, bij Museum Joure
Midstraat 99
8501 AH Joure
Plan je route

Toon resultaten