Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar Wierbalg

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Hegebeintum

Wadloopcentrum Fryslân organiseert educatieve zwerftochten over het Wad naar o.a. Wierbalg. Een mooie tocht van ongeveer 9 kilometer.

Bij de educatieve zwerftocht naar Wierbalg , die wordt georganiseerd in samenwerking met It Fryske Gea, loop je door verschillende landschappen. De tocht begint met een deel over de buitendijkse kwelders, die slechts heel zeldzaam onder water lopen. Vervolgens loop je over gebied dat dagelijks wordt overspoeld met het zilte zeewater. Tijdens de tocht wordt er veel verteld over de planten en dieren die je aantreft op dit deel van het Wad.

Minimale leeftijd voor deelname aan deze tocht is 14 jaar. Er wordt verzameld bij Informatiecentrum Terp Hegebeintum waar je van de gidsen je deelnemerskaart krijgt. Vanaf het informatiecentrum rijd je met eigen auto naar de startplaats.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 9 km
Duur 3 uren
Zwaarte licht

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 13 oktober 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 16,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar Wierbalg
Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
9173 GC Hegebeintum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten