Ga naar inhoud
Favorieten 0

Pasen in Friesland

Wat is er te doen met Pasen in Friesland?

Vier de paasdagen in Friesland! Rondom Pasen zijn er verschillende activiteiten en evenementen te beleven in de provincie. Voorafgaand aan Pasen vindt elk jaar The Passion plaats in Nederland, en dit jaar is er voor Harlingen gekozen als livelocatie. Daarnaast zijn en verschillende evenementen in het paasweekend. Wij geven je de leukste tips!

the passion

Elk jaar op Witte Donderdag wordt het verhaal over het lijden en sterven van Jezus Christus verteld in de muzikale 'The Passion' van KRO-NCRV. Ieder jaar vinden de live opnames plaats in een andere stad in Nederland en dit jaar is er voor Harlingen gekozen

Meer over dit evenement

pontjesroutes

pontjesroutes

Rondom de diverse pontjes in Friesland is van alles te doen. Kies één van onze fiets- of wandelroutes met oversteek en beleef leuke activiteiten bij de pontjes. 

kidsproof pasen

kidsproof pasen

Ben je op zoek naar tips voor de hele familie? Bekijk dan onze kidspagina, waar we je voorzien van de leukste activiteiten. 

de paden op, de lanen in

de paden op, de lanen in Wandelen naar een kerk in Noordwest Friesland

Lekker uitbuiken na je paasbrunch doe je natuurlijk met één van onze vele wandelroutes. Met Friesland als dé wandelbestemming van Nederland komt het wel goed met je ommetje. 

op je stalen ros

op je stalen ros Fietsers bij het standbeeld voor Maarten van der Weijden in Birdaard

Kom een blokje om met je fiets, e-bike of racemonster. Je hebt bij ons de keuze uit bijna 200 fietsroutes variërend in lengte en regio. 

lekker lang weekend

lekker lang weekend Campagnebeelden Merk Fryslân. Niet kaal gebruiken i.v.m. kans op gebruik anderen.

Het paasweekend is bij uitstek geschikt om er even lekker tussenuit te gaan met je partner, gezin, familie of vrienden. Boek een huisje, hotel of andere accommodatie en genieten maar!

Nog niet uitgekeken? Misschien vind je dit ook leuk