Ga naar inhoud
Favorieten 0

Rustpunt it Bûthús

Sintjohannesga

Welkom bij ons Rustpunt It Bûthús. Ons Rustpunt is gelegen net buiten het dorp Sintjohannesga, aan een doodlopende weg die overgaat in fietspad en van waaruit u vele richtingen op kunt fietsen. Bij knooppunt 78 rechts, richting  Oudehaske, komt...

Welkom bij ons Rustpunt It Bûthús.

Ons Rustpunt is gelegen net buiten het dorp Sintjohannesga, aan een doodlopende weg die overgaat in fietspad en van waaruit u vele richtingen op kunt fietsen. Bij knooppunt 78 rechts, richting  Oudehaske, komt u bij het Nannewiid langs en links kunt u richting Tjeukermeer.

Wij wonen op een melkveebedrijf. De boerderij is gebouwd omstreeks 1895. Dit gebied liep door vervening geregeld onderwater en werd het Onland genoemd. Tot 1931 werd deze polder door 6 molens drooggemalen, 1 van deze molens is er nog, De Hersteller, deze molen staat op de Hogedijk in Sintjohannesga en is een rijksmonument.

Gedurende de 2eWO zijn op deze boerderij vele onderduikers en Joden tijdelijk opgevangen. In 1962 is voor het bestaande huis een nieuw huis gebouwd.

In 1975 kreeg de boerderij de bestaande ligboxstal voor 100 koeien. Dit was de 1000 ste ligboxstal van Friesland.

Sinds 2017 ben ik in maatschap met mijn man en worden er 100 koeien gemolken door een robot en zijn er 60 stuks jongvee. Man mijn is de 5e generatie die hier boert en is de boerderij al meer dan een eeuw familiebezit.

Naast de melkveehouderij is er ook een fokstal voor paarden, deze wordt gerund door mijn schoonvader en schoonzus. Elk voorjaar worden er weer veulens geboren.

Graag tot ziens bij It bûthús.

Groeten Berno en Jolanda de Boer-Bakker

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Rustpunt it Bûthús

Kadijk 25
8464 VK Sintjohannesga
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten