Ga naar inhoud
Favorieten 0

Attema-Sate

Gaastmeer

Aan de rand van de Yntemapolder en tegenover de passantenhaven van Gaastmeer ligt de onder architectuur verbouwde boerderij Attema-Sate. Margriet en Gerard Burgers verwelkomen hun gasten in 4 zelfvoorzienende appartementen. Ze wonen zelf in het voorhuis.

Attema-Sate; Gelegen op een unieke locatie, omgeven door de Friese meren en met een brug verbonden met het dorpje Gaastmeer. De locatie is ideaal bereikbaar met de boot. Op de wateren waaraan Attema-Sate ligt kan gevaren worden met een zeilboot, kano, sloep of skutsje. Ook is Gaastmeer een kruispunt van fiets- en wandelroutes. Onder de balken waar vroeger de koeien stonden kan je verblijven in 6 kamers, verdeeld over 4 appartementen/studio's. De sfeer is stoer en puur. Je slaapt in een ‘feintekeamer’, zoals de boerenknecht vroeger sliep, in een klein kamertje van planken boven de stal. Je kunt ook kiezen voor de bedstee. 

Ieder appartement is geheel verzorgd en modern afgewerkt. Zoals een reactie van gast goed weergeeft: 'Alles is er, niets wordt opgedrongen'.
Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. Er liggen handdoeken klaar en ook keukenlinnen is aanwezig. De keukens zijn volledig ingericht zodat er zelf gekookt kan worden. Wil je dat niet dan is een bezoek aan cafe-restaurant D'Ald Herberch, tegenover Attema-Sate met terras aan het water, een aanrader. En in de ochtend verse broodjes halen bij de dagwinkel, net over de brug in Gaastmeer...Wat is er meer nodig!

Kies je voor studio FUUT dan kom je in een gezellige ruimte waar het oude plafond van de voormalige koeienstal bewaard is gebleven. Studio MEERKOET is ruim opgezet en hier besef je hoe mooi het Friese platteland is; het uitzicht is prachtig. Appartement KIEVIT is een knus vakantieappartement met uizicht op de tuin en de steiger. Dit geldt ook voor appartement GRUTTO, hier kan je nog heerlijk bijkomen in de bedstede.

De grote deel van de monumentale boerderij is herkenbaar met de oude binten en een prachtig afgewerkt dak, dat origineel is. De ruimte die je ervaart wanneer je binnenkomt, zorgt voor rust en tegelijk doe je energie op.

Welkom in Attema-Sate Gaastmeer!

Groet, Margriet & Gerard Burgers; trotse eigenaren en bewoners van Attema-Sate

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Attema-Sate

Yntemapolder 2
8611 JS Gaastmeer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten