Ga naar inhoud
Favorieten 0

Doniastate

Stiens

Doniastate is al jaren de leukste kinderboerderij van Leeuwarderadeel, en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek in de samenleving. En, … Iedereen is welkom voor een leerzame en ontspannende dag op de kinderboerderij!

Kinderboerderij Doniastate is in 1997 opgericht. Het is de grootste en drukst bezochte kinderboerderij van Friesland. Jaarlijks komen er inmiddels ruim 75.000 mensen. Dat is veel, maar toch is het nooit echt druk. De kinderboerderij is namelijk ruim 6 hectare groot.
Doniastate is de eerste erkende kinderboerderij van Friesland. Dat de kinderboerderij een leuk dagje uit is blijkt wel uit het feit dat Doniastate is gekozen door de leden van de ANWB tot leukste uitje van Friesland in 2011.

Paradijs
Onze kinderboerderij is met haar 6 hectare grote terrein een waar speel- paradijs voor groot en klein. Zo is er voor de jongste kinderen een heus kabouterbos met allerlei spelletjes en opdrachten. De kabouters die er wonen zijn allemaal in de stijl van Rien Poortvliet. De ruime speeltuin met de vele speeltoestellen brengt ook het nodige vertier. Ook in het restaurant is er meer dan genoeg ruimte om naar hartelust te spelen.

Bijzonder
De dieren van Doniastate zijn zeker een kennismaking waard. Je zult er dieren tegen komen die je niet op elke kinderboerderij tegenkomt. Bijvoorbeeld Alpaca’s, reuzen slakken van maar liefst 20 cm, Emoe’s, mini zeboe koeien en Kune kune varkens.
Liever iets minder apart en exotisch? Ook de “gewone” boerderijdieren zijn sterk vertegenwoordigd. We hebben diverse soorten schapen, geiten, ezels, konijnen, vogels, eenden en kippen.

Wat nog meer?
Doniastate beschikt over een vlindertuin. Afhankelijk van het seizoen en de weers omstandigheden zijn er mogelijk diverse vlindersoorten te zien. De ecologische moestuin en boomgaard leveren ieder jaar weer verse groente en fruit. Dat het klimaat ons nauw aan het hart ligt getuigd ons klimaatbos van walnoten bomen. Dit bos staat symbool voor het verminderen van CO².

De locatie binnen

De kinderboerderij heeft een goed verzorgde catering, een gezellig restaurant met ruim 50 zitplaatsen. In het restaurant is er ruimte genoeg om naar hartelust te kunnen spelen.
Aansluitend hebben we een zonneterras met gezellige picknicktafels en banken.

Wanneer je een kinderfeestje wilt organiseren of een ander arrangement wilt bespreken, kun je dit eenvoudig telefonisch of bij de balie in het restaurant.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Doniastate

Truerderdyk 14
9051 LC Stiens
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten