Ga naar inhoud
Favorieten 0

Andere Museum van Oldtimer tot Kant

Leeuwarden

Het Andere Museum van Oldtimers tot Kant. Het museum bevat een vaste collectie Oldtimers. Groot en klein kan genieten van een prachtige modelspoorbaan. Het museum heeft ook een collectie kant en ander textiel. Overige collecties zijn radio's en Meccano.

HET ANDERE MUSEUM VAN OLDTIMER TOT KANT BIEDT U EEN UNIEKE COMBINATIE VAN EXPOSITIES. 

  • Oldtimers: Zo vindt u bij ons een prachtige collectie oldtimers. Wij hebben meer dan 30 oldtimers staan, de meesten zijn van voor de Tweede Wereld Oorlog. Wij hebben een aantal veel geproduceerde modellen zoals de T-Ford maar ook een aantal unieke exemplaren zoals een Peugeot uit 1903 waar nog maar vijf van zijn over de hele wereld. Ook de oudste Chrysler van Europa maakt deel uit van de collectie en de auto van de echte James Bond. Met de naoorlogse auto’s worden rally’s gereden.
  • Textiel/kant: Onze vaste expositie Kantreis door Europa laat u kanten, kantkloskussens, klosjes en andere benodigdheden voor het maken van hand geklost kant zien. De textieltentoonstelling is verder aangevuld met een grote verzameling antieke merk- en stoplappen en antiek naaigerei. Nieuw in het museum is de 18e -eeuwse stijlkamer gewijd aan Maria Louise van Hessen-Kassel, de stammoeder van het huidige koningshuis. Hier zijn onder andere de kanten te bewonderen die ook Maria Louise bij haar kleding droeg.
  • Radio collectie: In ons museumcafé vindt u een mooie collectie Philips radio’s van voornamelijk de jaren 30. Er zijn ook hier een aantal bijzondere modellen te zien. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van de Kathedraal of de Lente Bode?
  • Treinen: Het museum heeft een omvangrijke verzameling modeltreinen van LGB grootspoor schaal 1 op 22 met en zonder geluid. Ze hangen aan het plafond, zo kunt u ze van alle kanten zien rijden en bewonderen. Ook Nederlandse treinen en een bijzondere trein die iets met James Bond te maken heeft zijn deel van de verzameling.
  • Meccano: Op het gebied van speelgoed toont het museum u voornamelijk Meccano, het Lego van vroeger. Met onder andere een aantal prachtige bouwwerken zoals bijvoorbeeld de Eifeltoren, een Reuzenrad en een Trein. Het merendeel kan bewegen.

REDEN GENOEG OM EENS LANGS TE KOMEN BIJ HET ANDERE MUSEUM VAN OLDTIMER TOT KANT.

Groepsarrangementen kunnen op maat gemaakt worden voor uw bedrijfsuitje, familiebijeenkomst,  verjaardagsfeest of , reünies etc. Het museum organiseert ook rally’s voor autoclubs, trouwritjes (inclusief chauffeur) en thema gerichte school activiteiten.  Het museum beschikt over goede vergaderfaciliteiten. Tevens leent het museum zich voor recepties en ontvangsten. In het museum worden workshopsgegeven op handwerkgebied. Verder is er elk jaar een nieuwe wisselexpositie. Voor meer informatie zie onze website.Prijsinformatie:
Vanaf € 7,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Andere Museum van Oldtimer tot Kant

Oostersingel 8
8921 GA Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten