Ga naar inhoud
Favorieten 0

Museum 'De Tiid'

Bolsward

Huis van verhalen, Museum De Tiid, in het voormalig stadhuis in Bolsward, toont de boeiende geschiedenis van Zuidwest Fryslân. Neem de tiid voor de interactieve presentaties en kijk je ogen uit in de fotogenieke raadzaal, op het bordes en de torenzolder.

Museum de Tiid; Huis van verhalen midden in het centrum van Bolsward, het Elfstedenhart van Fryslân.

In Museum de Tiid in Bolsward ontdek je het boeiende verleden van een oer oude regio: Zuidwest Fryslân, of de Súdwesthoeke. De collectie brengt de verhalen van vroeger tot leven door de ogen van opmerkelijke sleutelfiguren als priester-journalist Titus Brandsma en de zeventiende-eeuwse Friese dichter Gysbert Japicx.

Bij de verschillende presentaties kun je als bezoeker op interactieve touchscreens je mening geven over dilemma’s rondom geschiedenis en identiteit. En wat dacht je van het historische voormalig stadhuis, met zijn unieke toren, de schitterende raadzaal en het fotogenieke bordes? Haal alles uit je bezoek aan Museum de Tiid door een rondleiding te boeken en de beroemde torenzolder te kunnen bezoeken.  

Cultuur Historisch Centrum de Tiid – Museum, archief en bibliotheek onder één dak.

Cultuur Historisch Centrum de Tiid, in het voormalig stadhuis van Bolsward, is een markant historisch monument, dat sinds 2021 het kloppend cultureel hart van Súdwest-Fryslân is.
In dit schitterende pand vind je Museum de Tiid, een bibliotheek en het gemeenteloket en -archief. Er is ook een VVV-informatiepunt, museumwinkel, een trouwzaal, vergaderruimtes, auditorium en een horecagelegenheid. Een bruisend cultuurhuis waar verleden en heden verbonden worden.

Het Museum met een vaste presentatie, een kunsthal en Mienskipzaal voor wisselende tentoonstellingen en uiteenlopende activiteiten, maar ook een podium in de letterlijke zin van het woord, voor theater, film en debat.

Het Gemeentearchief bevat een schat aan informatie over de voormalige gemeenten, dorpen, steden en haar inwoners die nu deel uitmaken van de gemeente Súdwest-Fryslân.

De Bibliotheek Bibliotheken Mar en Fean heeft twaalf vestigingen in Fryslân, waaronder een prachtexemplaar in de Tiid. Hier vind je een schat aan verhalen, voor jong en oud. En dat niet alleen, je kunt er ook (nieuwe) mensen ontmoeten, meedoen aan workshops of genieten van bijzondere verhalen tijdens lezingen.

Gemeenteloket voor het aanvragen of vernieuwen van je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Hoogstaande horecalocatie in het souterrain van het stadhuis vind je onze horecapartner Blend | Eten & Drinken. Hoge kwaliteit en een toegankelijke ontmoetingsplek.

Historische trouwlocatie wist je dat je nog altijd kunt trouwen in de schitterende raadzaal van het voormalig stadhuis? Een intieme setting, met ontvangst in de Vierschaar en het fotomoment op het bordes staan garant voor een onvergetelijke dag.

VVV locatie Bolsward
VVV Bolsward vind je in de museumwinkel van Museum De Tiid. Hier kun je terecht voor leuke tips en toeristische informatie.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Museum 'De Tiid'

Onderdeel van Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'
Jongemastraat 2
8701 JD Bolsward
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten