Ga naar inhoud
Favorieten 0

XMAS Sneek Kerstparade & ontsteken Kerstverlichting

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

SNEEK

XMAS Sneek ontsteken Kerstverlichting & feestelijk binnenhalen van de Kerstman met een verlichte kerstparade.

In december wordt de binnenstad van Sneek omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote Kerstbomen worden weer opgetuigd en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Met extra koopavonden, extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard!

ZATERDAG 10 DECEMBER
16.00 – 17.30 UUR XMAS SNEEK KERSTPARADE

Zaterdag 10 december maakt de Kerstman zijn feestelijke entree in Sneek tijdens de allereerste Kerstparade. Om 16.00 uur starten verschillende praalwagens en lopende acts onder leiding van Advendo Sneek en Drumband Hallelujah uit Makkum. Eindpunt is het
Schaapmarktplein om 17.00 uur waar we het startsein geven van ‘Kerst in Sneek’. De Kerstparade zal als een stoet door het centrum van Sneek trekken. Prachtig verlichte engelen delen lekkers uit aan kinderen. Rond 17.00 uur verzamelen we op het Schaapmarktplein waar wethouder Bauke Dam samen met de Kerstman de kerstboomlichtjes ontsteekt. Je bent van harte welkom een glaasje chocolademelk of glühwein te komen proeven. Om 17.15 uur maken we de grote prijzen van de sinterklaaslotenactie van Vereniging Ondernemend Sneek bekend.

Route: 

Veemarkthal, Stationsstraat, Martiniplein, Oude Koemarkt, Hoogend, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Wijde Burgstraat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Grootzand, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein: hier stopt de wagen van de Kerstman voor de ontsteking vna de kerstboomverlichting. 

's Avonds kun je tijdens 'Heel Sneek zingt’ uit volle borst kerstliederen meezingen in de Sint Martinuskerk en daarna kun je nog tot in de late uurtjes nagenieten van de kerstgezelligheid in één van de vele horecagelegenheden in de stad.

XMAS Sneek kerstmarkt & kleintje Lekker Sneek 
Op zondag is het tijd voor een combinatie van de kerstmarkt op het Grootzand en Kleintje Lekker Sneek op de Marktstraat. Met daarbij straattheateracts en livemuziek in de binnenstad is Sneek op zaterdag 10 december en zondag 11 december ‘the place to be’ voor Kerstshoppen!

Wanneer:
t/m 10 december 2022

Hier vind je XMAS Sneek Kerstparade & ontsteken Kerstverlichting

Adres:
Lekker Sneek & Kerstmarkt Grootzand
schaapmarktplein 1
8601 CE SNEEK
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten