Ga naar inhoud
MAP

De Friese Wouden roepen

Dat je bij Friesland niet meteen aan bos denkt, nemen we je niet kwalijk. Dat je ze nooit bezocht hebt is een ander verhaal. De wilde wouden, royale parken, creatieve houtwallen en oeroude bomen zijn diepgeworteld in het Friese land. Hier kan je in alle rust bosbadderen in koninklijke voetsporen treden en je outdoor hart ophalen. Stel jezelf eens voor aan de Friese Wouden.

Hoe ga jij de Friese wouden ontdekken?

Noardlike Fryske Walden

De Noardlike Fryske Wâlden, ofwel de Noordelijke Friese Wouden liggen noordoostelijk van de hoofdstad Leeuwarden. Een bijzonder stukje Friesland dat zich Nationale Landschap mag noemen. Je herkent het meteen doordat bomen, heggen en houtwallen de weilanden omzomen. De rijen geven diepte aan het landschap, we hebben het over een coulisselandschap. En het podium tussen die coulissen? De prachtige groene akkers en authentieke dorpjes. 

Ontdek het gebied

Hei, duinen en bos

In het zuidoosten van Friesland vind je nog oeroude bomen en bossen. De veen- en zandgrond van Nationaal Park Drents- Friese Wold doen on-Fries aan maar vormen een prachtige ondergrond voor beekdalen die zich verschuilen onder een bladerdak. De bossen van Beetsterzwaag, Olderberkoop en het Fochteloërveen laten een ander, onbekender Friesland zien. Het best bewaarde geheim en een mekka voor liefhebbers van een open bos landschap. 

Meer over het Nationaal Park

weet jij wat het friese woord is voor 'wouden'?

*Het antwoord vind je onderaan de pagina

Verrassend overnachten in een bosrijke omgeving

Hossen in de bossen met je kinderen

In Heerenveen liggen de avonturen voor het oprapen

''Heerenveen, Friesland heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een plek waar sportievelingen, foodies en natuurliefhebbers al hun lusten kunnen botvieren. Voel je je al aangesproken? Mooi. Want dit zijn de hoogtepunten voor een (weekend)trip naar Heerenveen. It giet oan!''

Lees de blog van Men's Health