Ga naar inhoud
Favorieten 0

Het Waddeneiland Terschelling

Terschelling is de grootste van de Friese Waddeneilanden. Met de breedste stranden en maar liefst een strandkust van 30 kilometer is uitwaaien hier geen probleem. Er liggen daarnaast ruim 350 kilometer aan fiets- en wandelpaden op je te wachten. In de zomer komen jaarlijks driemaal zoveel mensen op het eiland dan in de winter, mede door het bekende Oerol festival. Dus voor de rustzoekers is het geweldig om ook in het naseizoen een eilandvakantie in te lassen. Terschelling is een eiland van uitersten, de oudste vuurtoren, het donkerste plekje en de hoogste duin.

Dit mag je niet missen op Terschelling

het eiland

Nederland heeft twee Dark Sky Parken. Dat zijn gebieden waar donkerte gekoesterd wordt. Zo min mogelijk lichtvervuiling in een openbaar toegankelijk (natuur)gebied is behoorlijk uniek in dit gedeelte van Europa. Kijk maar eens op deze kaart. Daar zijn ze eigenlijk niet op te zien. Wat je wel kan zien zijn de sterren. Op een heldere avond of nacht zie je hier meer sterren dan waar dan ook in Nederland. 

de brandaris

Een robuuste vierkante toren die oorspronkelijk onderdeel was van middeleeuwse Brandariuskerk die in 1323 werd gebouwd. Als je dan toch een toren maakt, kan het net zo goed een vuurtoren zijn. En hij staat er nog steeds, de oudste werkende vuurtoren in Nederland.

kaapsduin

Kaapsduin is het hoogste duin van Terschelling, die 31.4 meter boven NAP ligt. Bovenop de duin staat het na-oorlogse en markante Seinhuisje. Er is een betonnen pad aangelegd waardoor ook rolstoelgebruikers om omhoog te kunnen om van het uitzicht te genieten.

Ben je op zoek naar praktische informatie voor jouw trip? Neem contact op met VVV Terschelling

Praktische informatie voor jouw verblijf op Terschelling

Terschelling op de kaart

Veelzijdig Terschelling

Wanneer je voet zet op Terschelling, voel je direct de unieke sfeer van dit Waddeneiland. Het eiland biedt een perfecte mix van natuur en cultuur, waar je als bezoeker volledig in op kunt gaan.

Natuur en avontuur
Of je nu aankomt met de veerboot, de vuurtoren Brandaris bewondert of de duinen verkent, Terschelling heeft voor ieder wat wils. Met zijn uitgestrekte stranden, het robuuste duinlandschap en de rijke historie is Terschelling een plek waar je eindeloos kunt fietsen en wandelen. Het eiland is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers, maar ook voor cultuurfanaten. Het jaarlijkse Oerol festival transformeert Terschelling in een podium voor theater, dans en muziek, en biedt een ervaring die je nergens anders vindt.

Terschellinger Hoogtepunten
Terschelling is een eiland van contrasten, waar de natuur de hoofdrol speelt. De volgende activiteiten mag je niet missen: fietsen door de mooiste natuurgebieden en wandelen in het dark sky park waar je 's nachts de meest heldere sterrenhemel kunt bewonderen. Maar ook een bezoek aan het iconische Drenkelingenhuisje of Kaapsduin voor een stukje eilandgeschiedenis. De diversiteit van de natuur is overweldigend. Van de rustgevende duinen tot het dynamische strand, Terschelling is een plek waar je jezelf kunt verliezen in de schoonheid van de omgeving.