Ga naar inhoud
Favorieten 0

Lunchen in Friesland

Buiten genieten

Lokaal genieten

Andere pareltjes in de provincie

De Skeve Toren

De Skeve Toren

Dit restaurant, is gevestigd op een mooie en historische locatie in Leeuwarden naast de Oldehove, ook wel de Nederlandse toren van Pisa genoemd. 

Meer restaurant inspiratie?

Meer restaurant inspiratie?

We hebben nog véél meer keus! Bekijk hier het complete overzicht met alle brasseries en lunchgelegenheden in Friesland.

Brasserie De Waegh

Brasserie De Waegh

Brasserie De Waegh begeeft zich langs het Lauwersmeer. Je kan terecht voor lunches maar ook voor een High Tea. 

Tramhalteplein

Tramhalteplein

Lunchroom Tramhalteplein is een lunchroom in het oude tramstation in Noordwolde.

De Slotplaats

De Slotplaats

Het eeuwenoude landgoed De Slotplaats in Bakkeveen is met de gerestaureerde slotboerderij met haar tuinen en groot bos een locatie voor een lunch, high tea of een complete picknick in de boomgaard. 

Grand Café De Doelen

Grand Café De Doelen

De plek voor een cappuccino met huisgemaakt appelgebak, een lunch of een uitgebreid diner, je zult je hier al snel thuis voelen.

Ferron

Ferron

Proef een vleugje Italië in Heerenveen. Hier vind je ook het door lunchroom.nl uitgeroepen beste lunchbroodje van Nederland (2023)!

Lekker lunchen in Fryslân

Een unieke ervaring die de rijke smaken van de regio weerspiegelt.

Op adem komen
Ben je toe aan een pauze tijdens je ontdekkingstocht door het prachtige Friesland? Of je nu langs de Friese meren fietst, de historische Elfsteden verkent of gewoon een dagje uit bent in deze noordelijke provincie, een goede lunch mag niet ontbreken. Gelukkig zit je in Friesland helemaal goed voor een smakelijke onderbreking van je dag.

Lokaal en fris
Met een keur aan lunchrooms en brasseries kun je hier genieten van zowel traditionele Friese lekkernijen als moderne, culinaire creaties. Denk bijvoorbeeld aan een ambachtelijk belegd broodje met lokale kaas of een frisse salade met ingrediënten van het seizoen. En natuurlijk, een kop echte Friese koffie mag niet ontbreken.