Ga naar inhoud
MAP

Schaatsen in Friesland

It giet oan! In Friesland kun je altijd schaatsen. In de winter (hopelijk) op natuurijs, en als het niet vriest kun je terecht in het beroemde Thialf in Heerenveen of de Elfstedenhal in Leeuwarden. Ijshockey, kunstschaatsen en curlen ook toegestaan!

Winter in Friesland: kan er al geschaatst worden?

natuurijsbanen

natuurijsbanen

Ontdek welke natuurijsbanen open zijn en welke niet. Zo weet je precies waar je veilig het ijs op kunt!

it kin net

it kin net Mensen schaatsen door een Friese stad tijdens de Elfstedentocht

Heb je al elfstedentochtkoorts? Maak dan vast kennis met Hindeloopen, Dokkum, Sneek en de rest van de elfstedenfamilie! Schaatsen kunnen we hem nog niet, maar ook zonder ijs zijn onze steden de moeite waard om te bezoeken!

De Friesche IJsbond

De Friesche IJsbond

Wil je álles weten over (natuur)ijs in Friesland, de schaatsverenigingen, het laatste nieuws omtrent de 'tocht der tochten' en meer? Bekijk dan de website van de Friesche IJsbond.

terugblik: de laatste elfstedentocht

terugblik: de laatste elfstedentocht

"It giet oan", de laatste keer dat een voorzitter van de Elfstedentocht die woorden uitsprak is 24 jaar geleden. Kijk hier terug naar de klassieker uit 1997 met het bruggetje van Bartlehiem, het klunen, het dweilorkest, de winnaars en de uitvallers.

Indoor schaatsen in Friesland

thialf, heerenveen

Wie kent deze wereldberoemde schaatshal niet? Thuishaven van vele olympische kampioenen en host van belangrijke wedstrijden en world cups. In het Thialf kun je naast schaatsen op de 400 meter baan ook terecht op de 333 meterbaan en de 30x30 krabbelbaan voor de kleintjes. Ook heeft het Thialf een heuse IJshockeyarena en uiteraard kun je de ijzers ook huren.

Ontdek het Thialf

elfstedenhal, leeuwarden

Ook in Leeuwarden giet it oan. Indoor schaatsen kun je hier in de Elfstedenhal welke sinds 2015 open is voor publiek. Hier worden onder andere diverse schaatslessen- en clinics gegeven en kun je ook komen schoonrijden, iisstoksjitten, ijshockeyen en curlen. 

Ontdek de Elfstedenhal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens