Ga naar inhoud
Favorieten 0

Hegebeintum - Ferwert | augmented reality route

(18,1 km)

Met augmented reality (AR) kun je met je smartphone dingen zien die er in het echt niet zijn. De MeAR Fryslân app voegt een digitale laag over de werkelijkheid toe. Tijdens deze AR-route kijk en luister je naar verhalen over deze bijzondere plekken. 

Hegebeintum - Ferwert
Je start de route vanaf het infocentrum bij Hegebeintum. Vanaf daar kom je langs een aantal punten die het verhaal van de dorpen Ferwert en Hegebeintum vertellen. 

Het is aan te raden de MeAR Fryslân app voor vertrek te downloaden, hier download je ook alvast de route. Zo heb je tijdens de reis geen internet nodig. Tip: neem oordopjes en een powerbank mee voor onderweg.

Dit ga je zien

Startpunt: Vogelzangsterweg 2
9173 GE Hegebeintum
1

Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum

Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum

Hegebeintum is een klein dorpje in Noordoost Friesland dat bekend staat om zijn hoge terp. De terp van Hegebeintum is de hoogste van Nederland met bijna 9 meter.

2

Harsta State

Harsta State

De Harsta State in Hegebeintum stamt uit 1511, het is een historisch gebouw met een mooie landschapstuin en bijzondere ligging in het noorden van Friesland.

3

Lytse Teetún

Lytse Teetún

Een pleisterplaats voor een tussenstop. Deze kleine, knusse theetuin en tevens rustpunt in het prachtige terpdorp Ferwert. Genieten van het buitenleven met een kopje koffie of thee.

4

Unema State

Unema State

Ooit waren er vier states in Blije: Aebinga, Unema, Scheltema en Monsma. De oorsprong van de bekendste, Unema State, gaat terug tot de 14e eeuw of eerder.

Eindpunt: Vogelzangsterweg 2
9173 GE Hegebeintum

Beschrijving

Startpunt: Vogelzangsterweg 2
9173 GE Hegebeintum

Voor de optimale ervaring raden we je aan de MeAR Fryslân app te downloaden. In die app kun je de specifieke route downloaden zodat je onderweg geen internet nodig hebt.

Eindpunt: Vogelzangsterweg 2
9173 GE Hegebeintum