Ga naar inhoud
Favorieten 0

Friesland op de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Prachtig nieuws voor Friesland: Lonely Planet heeft de provincie verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Wat de verkiezing nog meer bijzonder maakt, is dat een Nederlandse bestemming nog nooit zo hoog eindigde op deze beroemde lijst. De Friese provincie mag hier dus met alle recht erg trots op zijn.

Onder andere de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap én het Friese Waddengebied hebben de doorslag gegeven voor deze verkiezing. Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa was, is een bepalende factor geweest voor Lonely Planet. Volgens de reisgids wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door (internationale) toeristen en wordt het vaak overschaduwd door bijvoorbeeld steden als Amsterdam en Rotterdam.

Op de twee plekken boven Friesland vind je alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië.

De schrijvers van de bekende reisgids trekken al vijfenveertig jaar de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. Best in Europe 2018 is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels.

Bekijk de highlights van Friesland

Friesland, land van meren en waterwegen, waar pittoreske steden grenzen aan veelzijdige landschappen. Waar alledaagse hectiek ruimte maakt voor eindeloze rust. En waar de rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur.

Sara van Geloven, Lonely Planet