Ga naar inhoud
Favorieten 0

Alles over de Slachtemarathon | 15 juni 2024

Ben je een enthousiaste wandelliefhebber en heb je een hart voor natuur, cultuur en historie? Op 15 juni 2024 verandert de Slachtedyk in Friesland in een levendig parcours voor de Slachtemarathon. 15.000 deelnemers leggen een afstand van 42 kilometer af over deze historische dijk. Tijdens de tocht word je verwend met een mix van kunst, cultuur en het adembenemende, uitgestrekte Friese landschap. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij de startlijn! Ben jij erbij?

Over de marathon

Staan jullie al te popelen voor de Slachtemarathon? Dit unieke evenement, dat elke vier jaar plaatsvindt, is meer dan alleen een fysieke uitdaging. Het is een viering van verbinding – met elkaar, het adembenemende Friese landschap en de rijke lokale cultuur. Van de zeedijk bij Oosterbierum tot het hart van Fryslân in Raerd, deze marathon neemt je mee op een tocht van ruim 42 kilometer langs historische paden. Dus, veter je wandelschoenen stevig vast en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring!

Wat Oars!

Het thema van 2024 is ‘Wat oars’. Deze editie wordt dan ook net even wat anders. Behalve de traditionele 42 kilometer wandelen en hardlopen, is er dit jaar ook voor het eerst een halve marathon hardlopen en een estafette voor leerlingen van de basisscholen aan de Slachteroute. De focus ligt dit jaar op muziek. Daarnaast komen ook de dorpen aan de route met een programma vol spektakel dat je zal verrassen. De Slachtemarathon: wat oars!

Combineer de marathon met een verblijf

Maak je ervaring compleet door te overnachten in een van de gezellige accommodaties in de omgeving. Zo kun je de dag voor de marathon alvast de sfeer proeven en na afloop lekker uitrusten. In de regio vind je diverse overnachtingsmogelijkheden, van knusse B&B's tot comfortabele hotels. 

Oefenroutes voor de Slachtemarathon

Ben je van plan om de marathon te lopen en wil je goed voorbereid aan de start verschijnen? In de prachtige omgeving van de Slachtemarathon vind je leuke oefenroutes die je helpen om in vorm te komen.

Wil je meer variatie en uitdaging? It Fryske Gea heeft een boekje samengesteld met diverse wandelroutes die je perfect kunt gebruiken als training. Dit boekje is nu verkrijgbaar en staat vol met tips om je optimaal voor te bereiden. Pak je wandelschoenen en ga aan de slag met de routes.

Ontdek ook