Ga naar inhoud
Favorieten 0

Duurzame watersport en waterrecreatie in Friesland

Friesland biedt veel mogelijkheden om de provincie op een griene manier vanaf of langs het water te verkennen. Er zijn tal van verhuurders van elektrische sloepen, kano's en SUP's waarmee jij met een goed gevoel het water op kunt. Vergeet tijdens je tochten zeker niet even af te stappen en bij verschillende Friese ondernemers binnen te stappen. Zij laten je graag kennis maken met hun lokale streekproducten en leuke activiteiten.

Ga duurzaam het water op - met een elektrisch bootje, SUP of kano

Griene Wetter verhuurlocaties

Duurzame 'Grien Blau' vaarroutes

Heb je een elektrisch bootje, kano of SUP bemachtigd? Geweldig, nu is het tijd om het water op te gaan! Een steentje bijdragen aan duurzaamheid kan trouwens niet alleen op het water, maar ook langs het water. De 'Grien Blau' vaarroutes brengen je behalve door een prachtig gebied ook langs allerlei leuke adresjes waar je streekproducten kunt proeven of duurzame activiteiten kunt ondernemen.

Meer 'griene' routes

Houdt het Friese water schoon en blauw, dat begint bij jou!

  

Laadpalen voor elektrische boten

Door heel Friesland vind je laadpalen om jouw (gehuurde) elektrische boot op te laden. Terwijl jouw boot aan het opladen is hoef jij je zeker niet te vervelen. Tijd om op verkenningstocht te gaan aan wal en de leukste plaatjes en plekken van Friesland te ontdekken! In de Watersport App van Fryslân vind je meer informatie over de locaties van de laadpalen. 

Vind een laadpaal

Grien tanken: Blauwe Diesel / HVO100

Ga je toch met een niet-elektrische boot het water op? Overweeg dan eens om HVO100 te tanken, ook wel bekend als ‘blauwe diesel’. Deze emissiearme brandstof is afkomstig uit biologische grondstoffen, ruikt niet en maakt je boot een stuk stiller. Zo vaar je toch een stuk griener! HVO100 is verkrijgbaar aan de wal en aan het water.

Meer informatie over HVO100

Bekijk alles voor je vaarvakantie in Friesland