Ga naar inhoud
MAP

Friesland in 48 uur: Arcadia editie

Één dag in de Friese provincie is natuurlijk niet genoeg. Je wilt meer ontdekken. Meer zien, horen, voelen van alles wat Friesland zo bijzonder maakt. Proef de cultuur en laat je verrassen door een greep uit het 100 dagen durend cultureel programma van Arcadia. Waar waai jij naar binnen?

Touren door de provincie met Arriva

Met een Arcadia OV-dagticket van Arriva kun je als bezoeker van de cultuurhonderddaagse na de ochtendspits onbeperkt door Fryslân en de Waddeneilanden reizen voor 7,50 euro per dag.

Koop je ticket

Efkes útrêste - 16.00 uur

Nu je toch in de buurt ben, geniet van een welverdiende kop koffie in Museum Belvédère en neem een kijkje bij de bijzondere tentoonstelling 'Stroomopwaarts'. Toch meer actie? Beklim de Belvédère toren en geniet van het prachtige uitzicht over de bossen van Oranjewoud. 

Stroomopwaarts

Afgegraven venen werden polders. Sommige drassig, andere geschikt voor landbouw. Foto’s en schilderijen verbeelden een veranderd landschap. Museum Belvédère presenteert kunst uit de collectie die associeert met het landschap tussen de laagveenmoerassen: De Deelen en de rivier de Tjonger.

Lees meer over deze tentoonstelling

Hapke îte - 18.30 uur

Neem de bus richting Leeuwarden voor een bijzondere avond theater. Maar eerst natuurlijk een hapje eten. In De Brouwerij is een Grand Café, brouwerij en hotel. Laat je verrassen door culinaire wereldgerechten en dompel je onder in de wereld van bier.

Dag 2: begjinne mei lunch - 12.00 uur

Strúnen in Bosk - 14.00

Begin de middag na een heerlijke lunch met een bijzondere wandeling door Bosk. Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dwaal rond en waan je in een groene oase.

Genietsje fan cultuur - 20.00 uur

Voor de liefhebber: sluit je dag af met één van deze indrukwekkende voorstellingen. De voorstellingen zijn onderdeel van Arcadia, een 100 dagen durerend kunst- en cultuurprogramma in de provincie Friesland.

Verdriet van de zuiderzee

Indringend muziektheater aan het IJsselmeer. De Afsluitdijk is een knap staaltje waterwerk waar de hele wereld van opkeek. Het bracht veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. Het Verdriet van de Zuiderzee staat stil bij wat er verloren ging. De verhalen over mensen en dieren die rond de Zuiderzee leefden, maken de heimwee naar een verloren zee voelbaar.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens