Ga naar inhoud
MAP

Friesland in 72 uur: Arcadia editie

Friesland, je zou er voor altijd willen blijven! Zoveel te zien en te doen, je komt oren en ogen tekort. Geniet daarom van maar liefst 72 uur lang bos of water, stad of dorp, varen of fietsen. Proef de cultuur en laat je verrassen door een greep uit het 100 dagen durend cultureel programma van Arcadia. Waar waai jij naar binnen?

 • Miniature People Bosk

  Deze route is speciaal voor BOSK uitgebreid met nieuwe taferelen, uiteraard langs de route die de bomen gaan afleggen door Leeuwarden.

  Miniature People Bosk
 • Atelier Natuerlik Fryslân

  Welke dieren, planten, microben zijn onze medebewoners in het Fryslân van nu en in de toekomst?

  Atelier Natuerlik Fryslân

Efkes ûtreste - 14.00 uur

Tijd voor pauze! Na een middag te hebben rondgelopen in Leeuwarden heb je trek gekregen. Het Broodhuys is de locatie voor een drankje of een heerlijke lunch in het hart van Leeuwarden. Met een lading nieuwe energie vertrek je vervolgens richting De Utrecht voor een bijzondere tentoonstelling.

onderwatervermoeden

Onderwaterwereld en land, processen in de natuur, groei en verval. Van 8 april tot en met 27 augustus is De Utrecht drager van abstracte, herkenbare, grote en kleine, rauwe en tegelijkertijd kwetsbare sculpturen van Maartje Korstanje.

Lees meer

Extra tips:

Hapke ite - 19.00 uur

Sluit de avond af bij het Post-Plaza Hotel. Een uniek Hotel & Grand Café gelegen aan één van de mooiste straten van de hoofdstad van Fryslân. Geniet hier van een heerlijk diner en kruip daarna tevreden onder het wol in één van de prachtige kamers die het hotel te bieden heeft. 

Dag 2 - 10.00 uur

Vertek de volgende ochtend met de bus richting Sneek voor de expositie 'Windstil' in het Fries Scheepvaart Museum! Met een Arcadia OV-dagticket van Arriva kun je als bezoeker van de cultuurhonderddaagse na de ochtendspits onbeperkt door Fryslân en de Waddeneilanden reizen voor 7,50 euro per dag.

Windstil

De expositie Windstil toont nieuw werk van beeldmaker Heleen Haijtema. Ze liet zich hiervoor inspireren door de bijzondere foto’s van het skûtsjesilen van de Sneker fotograaf Ger Dijs. Voor deze serie maakte zij installaties in de natuur die doen denken aan de vorm van een zeil, waardoor windstille werelden ontstonden.

Alles over deze expositie

Tips voor onderweg

Hapke ite - 18.00

Na de lange fietstocht is het tijd voor een welverdiend hapje en drankje. Schuif aan bij Eet- en Biercafé 3B. The place to beer. Neem een keuze uit één van de streekbieren en ga bourgondisch genieten in het eetcafé!

Genietsje fan ferhalen - 20.00

Uitgesteld geluk

Elke dag van Arcadia een nieuw verhaal beluisteren op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân? Dat kan bij Uitgesteld geluk. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen, in pluk- en theetuinen en op festivals. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de huidige pandemie. 

Lees meer

Lekker koese!

Dag 3: útstapke nei de wadden!

 • De Streken op Terschelling

  De Streken - een project van Oerol Terschelling en Sense of Place - van beeldend kunstenaar Marc van Vliet beweegt op het Terschellingse Wad door de kracht van de maan.

  De Streken op Terschelling
 • Baken op Schiermonnikoog

  De voormalige vuurtoren: de witte Zuidertoren werd overbodig en doofde zijn licht. Nu is de toren het canvas voor een kunstvorm die aansluit bij de voormalige taak van de toren: lichtkunst.

  Baken op Schiermonnikoog

Lekker ite!

Het Waddengebied zit vol verrassende smaken. Zoals overheerlijke oesters, zeekraal en natuurlijk verse vis. Of je nou bij de Waddenkust bent of op een van de eilanden, geniet volop van De smaak van de Wadden. Kortom, vul je bord met de lekkerste gerechten uit het dit gebied!

Meer?

Nog niet genoeg gezien en heb je nog energie over? Vertrek dan met de boot terug richting het vasteland en pak nog één van deze toffe events langs de waddenkust mee!

Tall ships races

In de zomer van 2022 is het zover, dan ontvangt Harlingen opnieuw 's werelds mooiste Tall Ships met hun internationale bemanning en trainees. De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenement waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Een armada van driemasters, matrozen op de kade, en de geur van getaande zeilen en touwen.

Alles over de Tall Ships Races

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens