Ga naar inhoud
MAP

Laatste weekend van Arcadia

De honderd dagen van Arcadia vliegen voorbij. 12, 13 en 14 augustus gaat deze culturele marathon alweer haar laatste weekend in. Geen paniek! Pak nog een flinke dosis cultuur mee, want er is nog genoeg te zien en beleven. Bekijk hier de planning voor het laatste weekend. 

Vrijdag, zaterdag en zondag

Gaia Bolsward

Gaia Bolsward

Een verlichte bol van zeven meter doorsnee laat je de aarde zien zoals de bemanning van de Apollo 17 haar zag, in 1972. Het laatste weekend van Arcadia bewonder je Gaia met eigen ogen in Bolsward. 

Verdriet van de Zuiderzee

Verdriet van de Zuiderzee

Een muzikale theatervoorstelling van Geert Lageveen, aan de Oudemirdumerklif, met weids uitzicht over het IJsselmeer: het water dat alles nog weet.

Uitgesteld Geluk

Uitgesteld Geluk

Elke dag van Arcadia een nieuw verhaal beluisteren op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân? Dat kan bij Uitgesteld geluk.

Verhalenmiddag in het bos

Verhalenmiddag in het bos

Ontmoet twee verhalenvertellers op de open plek in het midden van Bosk. Het is een plek om te fantaseren en te luisteren naar de bijzondere dingen die er gebeuren in een bos.

Giga Insecta

Giga Insecta

Ga op reis in de wondere wereld van kriebelbeestjes en sta oog in oog met metersgrote muggen, mieren en mestkevers.

Windstil

Windstil

Windstil is de eerste in een nieuwe serie exposities van de Mix Nederland. Bij iedere editie van de Mix worden historische fotocollecties gebruikt als bron van inspiratie voor hedendaagse Nederlandse fotografen.

Poëzieroute: Als Bomen Konden Praten

Poëzieroute: Als Bomen Konden Praten

Marloes van der Singel schrijft gedichten over drijvende mieren, Hubba Bubba en kwijtraken wat je lief is. Ze smelt voor buitenbeentjes, heeft een grote liefde voor flora en fauna en een ietwat verontrustende fascinatie voor de dood.

Bosk by Ode: als bomen kunnen wandelen

Bosk by Ode: als bomen kunnen wandelen

Van ego-denken naar eco-denken in Obe, poadium foar Fryske kultuer. De culturele productie ‘Bosk by Obe - Als bomen kunnen wandelen’ vertelt het verhaal achter Bosk. 

Slotmanifestatie: Ein en Begjin

Als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen veranderen. Wat leren we van de honderd-daagse wandeling van Bosk? Vier samen met de deelnemers, bezoekers en inwoners de volbrachte wandeling op 14 augustus tussen 20:00 en 21:00. Samen zwaaien we de bomen uit naar hun definitieve locatie in de gemeente Leeuwarden.

Meer informatie

Zo beleefden we Arcadia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens