Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kidsproof overnachten in de kerstvakantie

We hebben deze kerstvakantie niet voor niets een weekje extra quality time gekregen. De winter is er om samen op te warmen bij de haard, lekker lang te tafelen en te verzamelen rond een bordspel met warme chocolademelk. Verplaats je bubbel naar Friesland en blijf slapen in een knus boshuisje, kunstzinnige kerkje, historische bed & breakfast of overnacht bij een boer.

''Smûk” zeg je dan als echte Fries. Dat betekent: knus en mooi. 

landal esonstad

Vlak bij Nationaal Park Lauwersmeer ligt een wel heel bijzonder dorp vol moderne appartementen in Oud Friese stijl: Landal Esonstad. Kruip lekker met een boek op de bank, want dit vakantiepark regelt het allemaal. De kinderen vermaken zich in de Bollo Club, het indoor speelparadijs of kunnen een duik nemen in het overdekte zwembad. Zodra het donker wordt verkas je naar Nationaal Park Lauwersmeer. In dit Dark Sky Park is het ’s nachts zo donker dat je de Melkweg kan zien.  

Meer over Landal Esonstad

Pean

Twaalf eigenzinnige huisjes aan het open vaarwater midden in Friesland zijn de perfecte uitvalbasis om de provincie te verkennen. Elk huisje heeft een eigen sfeer en voorzieningen. De knusse inrichting nodigt uit om heerlijk los te komen.

Bekijk deze accommodatie

De boshuisjes in Appelscha

 • nooitgedacht

  Het boshuis is een comfortabele uitvalbasis om met je kinderen de natuur te ontdekken en buiten te spelen.

  nooitgedacht
 • nij hildenberg

  Klim de kerstkilo’s er gelijk weer af op de Bosbergtoren en kijk je ogen uit tot ver over de boomtoppen.

  nij hildenberg
 • friesche duin

  Dit Boshuis is een heerlijke natuurbeleving vanuit de stijlvolle inrichting van HKLiving. 

  friesche duin

Sinnehúskes

Trakteer jezelf op een luxe winter. De Sinnehúskes zijn zeer stijlvolle vakantiehuisjes aan het water, gebouwd met natuurlijke materialen en van hoogwaardige architectuur. Hoewel het interieur je de hele dag binnen zou kunnen houden, nodigen de duurzame materialen je uit de natuur op te zoeken. Als je dan toch buiten bent maak dan ook een rondje door het historische IJlst en bezoek Houtzaagmolen de Rat. Tijdens een rondleiding kun je zien hoe de molen van de dikste bomen, planken zaagt. 

Ontdek Werf IJlst

leenhuys akkrum

Word wakker in het stille landschap dat op de frisse ochtenden volledig wit kleurt van de rijp, of maak een vroege wandeling wanneer de historische Friese steden zich hullen in het zachte licht van de winterzon. Overnachten in Friesland is tot rust komen, of je nou komt voor een workation of quality time met je gezin.

Meer over Leenhuys Akkrum

Tusken de marren

Geniet optimaal van het prachtige Friesland met een woning aan het water. Tusken de Marren is een vakantiepark in Akkrum en ligt aan het water van de Meine Sleat. Tusken de Marren betekent letterlijk ‘tussen de meren’ en dat klopt precies: het recreatiepark ligt in het hart van de Friese meren. Ga voor optimaal comfort met veel privacy, een luxe interieur en een ruim terras.

Meer over Tusken de Marren

Tip: misschien vind je dit ook leuk