Ga naar inhoud
Favorieten 0

De Elfstedentocht | Tocht der tochten van Friesland

Dé Elfstedentocht

Dé Elfstedentocht

Elfstedenroutes

Elfstedenroutes

De elf steden van Friesland

De elf steden van Friesland

De Elfstedentocht. Misschien wel het meest beroemde evenement van Friesland. In 1997 werd hij voor de laatse keer geschaatst, maar de tocht der tochten komt nog ieder jaar voorbij. In de vorm van fietselfstedentocht, elfsteden wandeltocht, sup 11-city tour, zwemelfstedentocht en meer. Wil je hem nou zelf ervaren? Bekijk dan onze bijzondere elfstedenroutes.

Meer elfstedentocht? Ontdek dan ook:

Terugblik: de laatste in 1997

In 1997 werd de Elfstedentocht voor het laatst verreden. Bekijk de hoogtepunten en waan je weer even helemaal terug in de tijd. 

elfstedenroutes

elfstedenroutes

Wil je de Elfstedentocht zelf ervaren? Wandel, fiets, vaar of rijd de tocht der tochten dan op je eigen gemak! Ontdek hier alle Elfstedenroutes.

11 fonteinen

11 fonteinen Vrouw staat in de mist tussen de twee grote gezichten die samen de 'LOVE' fontein vormen

Cultuursnuiven tijdens de tocht der tochten? Jazeker! Onze elf steden hebben allemaal een unieke fontein, ontworpen door een internationale kunstenaar. Heb jij ze alle elf al gespot?

elfstedenwandeltocht

elfstedenwandeltocht Ochtendwandeling langs de kerk in Gerkesklooster

De officiele elfstedenwandeltocht wordt jaarlijks verspreid over 5 dagen gelopen. Als een van de drie officiele 'tochten der tochten' krijg je na afloop een tradtioneel elfstedenkruisje. 

Fietselfstedentocht

Fietselfstedentocht

Ruim vijftienduizend fietsers, klaar voor de start op Tweede Pinksterdag in Bolsward. Al meer dan 100 jaar is dat de traditie in Friesland. Net als de wandelefstedentocht en de tocht op de schaats, is ook de Fietselfstedentocht een 'officiële'. 

sup 11-city tour

sup 11-city tour

Een relatief nieuwe variant op de Elfstedentocht is de SUP 11-city tour. Deze 'stand-up paddling' challenge voert je in 5 dagen langs alle elf steden van Friesland, verspreid over een route van 220 kilometer. Voor de echte die hards is er ook een non-stop variant. 

Musical de Tocht

Musical de Tocht

Spektakelmusical De Tocht is in 2023 in een nieuw te bouwen ijstheater in Leeuwarden in première gegaan. Lees hoe de Elfstedentocht tot leven komt op de 2000m2 grote ijsvloer in het Friso Theater. En doe inspiratie op om de elfsteden zelf te gaan beleven. Blijf bijvoorbeeld slapen, maak gebruik van een arrangement en verken de elf steden tijdens je bezoek aan Friesland.

roei, roei, roei!

roei, roei, roei!

210 kilometer roeien, ga er maar aan staan. Maar liefhebbers kunnen elk jaar hun hart ophalen tijdens de elfsteden roeimarathon. Wist je dat deze variant al sinds 1984 jaarlijks gehouden wordt?

Andere elfstedentochten in de agenda