Ga naar inhoud
Favorieten 0

Zien en doen in Leeuwarden

Wat zoek je

Thema

1 t/m 24 van 58 resultaten

 • Theaterrestaurant Het Stadhouderljk Hof

  Theaterrestaurant Het Stadhouderljk Hof Anna en Us Heit

  Beleef een theaterdiner in het paleis van de Friese Nassaus. Historie, Humor en Heerlijk dineren gaan hier geweldig samen. Al vanaf 8 gasten beleef je het onvergetelijke verhaal van de stadhouders.

  Leeuwarden
 • De Doopsgezinde Vermaning Leeuwarden

  De Doopsgezinde Vermaning Leeuwarden

  De doopsgezinde kerk staat op het Menno Simonsplein. Menno Simons was een Nederlandse voormalig rooms-katholiek priester en leidinggevende kerkhervormer.

  Leeuwarden
 • Agneskerk Goutum

  Agneskerk Goutum

  Op een scherp afgegraven terp staat deze kerk met zeer oude elementen. Van de tufstenen kerk uit de elfde of twaalfde eeuw zijn vooral in de noordmuur...

  Goutum
 • Froskepôlle molen

  Froskepôlle molen

  Froskepôlle molen is een poldermolen op het recreatiegebied de Froskepôle aan de oost kant van Leeuwarden. De functie is het doormalen van de vijvers op De Froskepôlle: vanaf 1962 is de molen geregeld in gebruik en op afspraak geopend voor bezichtiging.

  Leeuwarden
 • Fries Verzetsmuseum

  Fries Verzetsmuseum

  Persoonlijke verhalen en natuurlijk alles over de overval op de Leeuwarder gevangenis, vind je in het Fries Verzetsmuseum. Bij de overval werden 51 verzetsstrijders bevrijd zonder een schot te lossen.

  Leeuwarden
 • Sophias

  Sophias Sophias Leeuwarden

  Je vindt Sophias aan het stationsplein van Leeuwarden, midden in het centrum. Ga lunchen, borrelen of dineren in de Urban Bistro of kies een plekje in de grote binnentuin die is uitgeroepen tot beste terras van Friesland 2022 en #7 van heel Nederland!

  Leeuwarden
 • Rondvaart-Leeuwarden

  Rondvaart-Leeuwarden

  Rondvaarten voor groepen door de grachten van Leeuwarden e.o. in authentieke friese boeren pramen. Praamvaren met ervaren schippers en gidsen.

  Leeuwarden
 • Vissen in de Culturele Hoofdstad

  Vissen in de Culturele Hoofdstad

  Culturele Hoofdstad 2018! Leeuwarden! De Finish van de 11StedenSportvisTocht.

  Leeuwarden
 • Fries Museum

  Fries Museum

  Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

  Leeuwarden
 • Tryater

  Tryater

  Tryater is het meest veelzijdige theatergezelschap van Friesland én het oudste gezelschap van Nederland. We brengen eigenzinnig en eigentijds theater voor jong en oud naar theaterzalen, dorpshuizen, gymzalen, scholen, huiskamers en bijzondere locaties.

  Leeuwarden
 • Poldermolen de Marsumer Molen

  Poldermolen de Marsumer Molen

  De molen werd in 1903 gebouwd door molenmaker J.H. Westra uit Franeker voor de bemaling van de voormalige Marssummerpolder. Jaarlijks tussen 1 mei en 1 oktober is de eerste zolder van deze molen beschikbaar als bijzonder sfeervolle trouwlocatie.

  Marsum
 • Andere Museum van Oldtimer tot Kant

  Andere Museum van Oldtimer tot Kant

  Het Andere Museum van Oldtimers tot Kant. Het museum bevat een vaste collectie Oldtimers. Groot en klein kan genieten van een prachtige modelspoorbaan. Het museum heeft ook een collectie kant en ander textiel. Overige collecties zijn radio's en Meccano.

  Leeuwarden
 • Neushoorn

  Neushoorn

  Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden. Niet alleen voor een bruisende muziek-, dans- en filmcultuur, ook voor het ontwikkelen van talent.

  Leeuwarden
 • A Guide to Leeuwarden

  A Guide to Leeuwarden

  A Guide to Leeuwarden geeft de leukste stadswandelingen van Leeuwarden!

  Leeuwarden
 • Dorpskerk Huizum

  Dorpskerk Huizum

  Cultureel Podium Dorpskerk Huizum organiseert regelmatig concerten, lezingen en exposities in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.

  Leeuwarden
 • Stadsklooster Jabixhûs

  Stadsklooster Jabixhûs Jabixhus

  Het Jabixhûs is een interkerkelijke gemeenschap, waar gastvrijheid, bezinning en creativiteit een grote rol spelen. 

  Leeuwarden
 • Sint-Pontianuskerk

  Sint-Pontianuskerk

  Een zeer oude kerk, al is dat niet meer aan alles af te lezen. Nog wel aan de noordmuur, waar veel tufsteen is verwerkt. Ook zijn daar twee dichtgemet...

  Marsum
 • Yachtcharter Leeuwarden

  Yachtcharter Leeuwarden

  Vanuit het noorden in Friesland, vanuit de Friese hoofdstad verhuurd Yachtcharter Leeuwarden voor iedere watersporter een passende motorboot. Ons bedrijf ligt in het zuiden van Leeuwarden midden in een hele mooie woonwijk. De perfecte locatie om uw v...

  Leeuwarden
 • Fries Landbouwmuseum

  Fries Landbouwmuseum

  Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie. Sinds mensenheugenis houden boeren er vee en bewerken ze het land. In het Fries Landbouwmuseum (her)beleef je de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten.

  Leeuwarden
 • Museum De Grutterswinkel

  Museum De Grutterswinkel

  In Museum de Grutterswinkel wordt het leven rond een echte ouderwetse kruidenierswinkel getoond met alles wat daarbij hoort. In "die goeie ouwe tijd" zonder supermarkten had je kleine, knusse grutterswinkeltjes waar de kassa nog echt rinkel...

  Leeuwarden
 • Pathé Leeuwarden

  Pathé Leeuwarden

  Pathé is verhuisd!

  Leeuwarden
 • AquaZoo Leeuwarden

  Direct boekbaar

  AquaZoo Leeuwarden

  AquaZoo is hét familiepark van Friesland. Ontdek samen de bijzondere dieren, zoals nijlkrokodillen, ijsberen en flamingo’s. Of leef je uit in de speeltuinen en op de ontdekkingspaden! In dit dierenpark heb je lekker de ruimte, wel zo fijn in deze tijd.

  Leeuwarden
 • Leeuwarden Stadswandelingen

  Leeuwarden Stadswandelingen

  Stadswandeling door het oude hart van de hofstad Leeuwarden

  Leeuwarden
 • Blokhuispoort

  Blokhuispoort

  De Blokhuispoort is een cultureel bedrijvencentrum dat gevestigd is in het levendige centrum van Leeuwarden. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu de creatieve geesten die schuilgaan achter de bedrijven en winkels die hier gevestigd zijn.

  Leeuwarden