Ga naar inhoud
Favorieten 0

Vistips van experts in Friesland

De unieke combinatie van rust, stilte, prachtige natuur en een zeer goede visstand zorgen ervoor dat je natuurlijk overal in Friesland wilt vissen. Maar, als je niet kunt kiezen, wat zijn nu de top of the bill spots van de provincie? Experts en liefhebbers hebben deze top vijf voor je samengesteld. Voor elke visser wat wils.

1. sneekermeer

Snitsermar , gezellige terrasjes en skûtsjesilen is wat de meeste mensen zich bij de Friese Meren voorstellen. Maar er is meer. Het Snitsermar is ook een rijk en interessant natuurgebied, van internationaal belang voor veel watervogels.

Alles over deze visstek

2. kleine wielen

De wateren in en om Leeuwarden staan bekend om de goede karpervangsten. Niet alleen in de stadswateren in Leeuwarden, maar ook in de polders en kanalen rondom de stad en richting Dokkum kunnen mooie vangsten geboekt worden.

Alles over deze visstek

3. alde feanen

De snoek zit hier op stekken waar je ze verwacht; langs de rietkragen, tussen de plompeblaren of op strategische doorgangen waar het door stroming iets dieper is dan de naaste omgeving. Maar vaker nog volgen de aanbeten op totaal onverwachte plekken en dat is kenmerkend voor de veengebieden waar de bredere watergangen zowel vlakbij de oever als in het midden nagenoeg even diep zijn...

Alles over deze visstek

4. workumer trekvaart

De Workumertrekvaart wil vaak een beetje stromen, en dit komt de vangst vaak ten goede. Vandaag staat ze bijna stil. Een licht flauw trekje, niet meer dan dat. Een dobber van een gram is meer dan voldoende...

Alles over deze visstek

5. dokkumer stadsgrachten

In de plaats Dokkum vang je over het algemeen veel kolblei en op sommige plaatsen mooi brasem. In Dokkum vang je eigenlijk het gehele jaar wel vis. Juni is vaak de minste maand en oktober/november zijn jaargetijde waarin je veel aantal kan vangen.

Alles over deze visstek

De top 5 op de kaart

Misschien vind je dit ook leuk