Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlopen Ameland retourtocht

Holwerd

Deze wadlooptocht van Holwerd naar Ameland en weer terug is een voorbereiding op de zware tocht naar Terschelling en is bedoeld om deelnemers te selecteren voor de tocht naar Terschelling.

Tijdens de retourtocht loop je in vijf uur van Holwerd naar Ameland en weer terug. De reguliere tocht naar Ameland duurt normaliter drie uur, dus dat houdt in dat er in een flink tempo wordt gelopen. Deze tocht is dan ook niet bedoeld voor iemand die graag eens een keer een leuke wadlooptocht wil doen, maar echt voor de geoefende wadloper die de zware tocht naar Terschelling wil volbrengen. Wanneer je het tempo van de gidsen niet bij kunt houden word je door één van de gidsen teruggebracht naar de vaste wal.

De minimale leeftijd voor deze tocht is 18 jaar. Je verzamelt op de parkeerplaats bij restaurant Land- en Zeezicht op de veerdam bij Holwerd. Meld je hier bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 20 km
Duur 5 uur
Zwaarte zwaar

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
17 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 30,-

Hier vind je Wadlopen Ameland retourtocht

Land- en Zeezicht
Grandyk 2
Holwerd
Plan je route

Toon resultaten